Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Verdien av LinkedIn

17.12.08

LinkedIn

Jeg har benyttet nettverkstjenesten LinkedIn i noen år. Jeg har blant annet blitt spurt om verdien i denne tjenesten og hvordan man kan benytte den for å nå et bestemt mål. Jeg tenkte derfor det kunne være av interesse for flere å lese hvordan jeg bruker tjenesten og hva jeg mener den er verdt.

LinkedIn for meg

LinkedIn selv sier at man kun bør danne nettverk med mennesker man har et personlig forhold til, ellers vil nettverket miste sin styrke. LinkedIn har sannsynligvis langt større og bedre forutsetning for å uttale seg om nettverksbygging enn meg, men selv benytter jeg LinkedIn noe annerledes.

For meg er LinkedIn en mulighet for å komme i kontakt med mennesker som jeg på et eller annet tidspunkt har vært i kontakt med tidligere. Jeg har altså et nettverk bestående av mennesker som ikke bare er personlige referanser, men også mennesker jeg har møtt i en eller flere sammenhenger. Jeg har altså dannet nettverk med mennesker jeg ikke personlig kan gå god for, noe LinkedIn hevder er fy-skam.

Med en person tilknyttet mitt LinkedIn-nettverk, er terskelen for å ta kontakt langt lavere enn om man skal ta en såkalt «kald telefon» til samme person. Det vil si at den mentale barrieren, både for meg og den som blir kontaktet, er langt lavere å overkomme enn om kontakt skal opprettes helt fra grunnen av. Dette går selvfølgelig begge veier, ikke bare når jeg kontakter mennesker. Det er langt lettere for meg å innlede en samtale med en person tilknyttet mitt LinkedIn-nettverk, enn med en person som ikke er det. LinkedIn blir således et verktøy for å samle kontakter jeg ikke nødvendigvis har i adresseboken. Forutsetningen er at vi har et «litt-mer-enn-bare-på-hils-forhold».

Hvordan jeg bruker LinkedIn

Jeg møter masse mennesker i min hverdag. Hver eneste dag møter jeg nye mennesker, nye ansikter, nye visittkort. Dersom jeg vet hvem jeg skal møte, sjekker jeg om de har en oppdatert LinkedIn-profil før jeg møter dem. Det gjør det lettere å avslutningsvis si at jeg sender en LinkedIn-invitasjon. I de fleste tilfeller sender jeg en invitasjon uansett, det har blitt fast rutine når jeg kommer hjem og gjennomgår bunken med visittkort.

Med ovennevnte friskt i minnet kan du jo vurdere hvorvidt jeg er en du vil ha i ditt LinkedIn-nettverk. :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt