Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Verdien av LinkedIn

17.12.08

LinkedIn

Jeg har benyttet nettverkstjenesten LinkedIn i noen år. Jeg har blant annet blitt spurt om verdien i denne tjenesten og hvordan man kan benytte den for å nå et bestemt mål. Jeg tenkte derfor det kunne være av interesse for flere å lese hvordan jeg bruker tjenesten og hva jeg mener den er verdt.

LinkedIn for meg

LinkedIn selv sier at man kun bør danne nettverk med mennesker man har et personlig forhold til, ellers vil nettverket miste sin styrke. LinkedIn har sannsynligvis langt større og bedre forutsetning for å uttale seg om nettverksbygging enn meg, men selv benytter jeg LinkedIn noe annerledes.

For meg er LinkedIn en mulighet for å komme i kontakt med mennesker som jeg på et eller annet tidspunkt har vært i kontakt med tidligere. Jeg har altså et nettverk bestående av mennesker som ikke bare er personlige referanser, men også mennesker jeg har møtt i en eller flere sammenhenger. Jeg har altså dannet nettverk med mennesker jeg ikke personlig kan gå god for, noe LinkedIn hevder er fy-skam.

Med en person tilknyttet mitt LinkedIn-nettverk, er terskelen for å ta kontakt langt lavere enn om man skal ta en såkalt «kald telefon» til samme person. Det vil si at den mentale barrieren, både for meg og den som blir kontaktet, er langt lavere å overkomme enn om kontakt skal opprettes helt fra grunnen av. Dette går selvfølgelig begge veier, ikke bare når jeg kontakter mennesker. Det er langt lettere for meg å innlede en samtale med en person tilknyttet mitt LinkedIn-nettverk, enn med en person som ikke er det. LinkedIn blir således et verktøy for å samle kontakter jeg ikke nødvendigvis har i adresseboken. Forutsetningen er at vi har et «litt-mer-enn-bare-på-hils-forhold».

Hvordan jeg bruker LinkedIn

Jeg møter masse mennesker i min hverdag. Hver eneste dag møter jeg nye mennesker, nye ansikter, nye visittkort. Dersom jeg vet hvem jeg skal møte, sjekker jeg om de har en oppdatert LinkedIn-profil før jeg møter dem. Det gjør det lettere å avslutningsvis si at jeg sender en LinkedIn-invitasjon. I de fleste tilfeller sender jeg en invitasjon uansett, det har blitt fast rutine når jeg kommer hjem og gjennomgår bunken med visittkort.

Med ovennevnte friskt i minnet kan du jo vurdere hvorvidt jeg er en du vil ha i ditt LinkedIn-nettverk. :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler