Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Offline

05.01.09

Trofaste lesere og Twitter-venner har sannsynligvis fått med seg at jeg har vært offline en hel uke.

Offline

Jeg har vært online siden 1995, med egne hjemmesider fra og med samme år. Kun tidvis har jeg vært offline i lengre perioder. Det føles like godt hver gang. Respons på min uttalelse om at jeg har vært offline en hel uke, lot ikke vente på seg.

MillionEuroMans respons til offline

gikkogkoms respons til offline

En ikke ubetydelig del av livet mitt består i å være online, det vil si tilgjengelig på e-post og telefon, tilstedeværende på nettet og synlig i mediebildet. Det høres kanskje pussig ut, men det er faktisk slitsomt til tider, det også. I hverdagen er jeg online 24/7. Bokstavelig talt. I en verden hvor alle søker å være online overalt, hele døgnet, søker jeg det motsatte når jeg har fri.

Man går glipp av det som skjer på Facebook og Twitter. Hva så? E-posten hoper seg opp. Hva så? Kommentarer til godkjenning i webloggen hoper seg opp. Hva så? Folk får ikke tak i deg på IM. Hva så?

Jeg håper at du innser at det ikke er et problem om det ligger store mengder ulest e-post når du kommer tilbake, eller at det ligger enda større mengder kommentarer til godkjenning i webloggen, eller at det ikke spiller noen rolle om du går glipp av det som skjer på Facebook og Twitter. Det spiller rett og slett ingen rolle, og dersom det faktisk spiller noen rolle, bør du enten innse at du ikke har fri, eller at du rett og slett er avhengig av å være online.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt