Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Twitter-misbruk

07.01.09

Twitter

Jeg har i dag sluttet å følge en del aviser og nettaviser på Twitter. Årsaken er at de kun benytter Twitter til å publisere nøyaktig den samme informasjonen som også er tilgjengelig i deres RSS-kanal. Ønsker jeg den aktuelle (nett)avisens nyheter følger jeg heller med på deres RSS-kanal, fremfor å forurense Twitter med informasjon jeg foretrekker å finne via andre kanaler.

Å kalle det Twitter-misbruk er selvsagt en overdrivelse, all den tid retningslinjene ikke legger noen føringer mot slik bruk, men det er hevet over enhver tvil at denne typen bruk av Twitter verken er i tråd med intensjonen eller forventningen til brukerne.

Poenget, slik jeg ser det, er altså at Twitter er et medium som lever et sted mellom e-post, blogger og telefoner, ikke at Twitter skal være et ekko av det man kan lese andre steder.

Selvsagt er det frivillig å følge en person eller en aktør på Twitter, men forsvinner ikke denne personen eller aktørens poeng med å være representert på Twitter, dersom de som kan ha interesse av å følge med velger å ikke gjøre det?

Et annet spørsmål er om jeg skyter meg selv i beinet, ettersom jeg selv poster alle mine artikler fra webloggen til Twitter. Det overlater jeg til deg å vurdere. Selv mener verdien i å følge noen forsvinner hvis dialogen Twitter har til hensikt å skape uteblir.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler