Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Twitter-misbruk

07.01.09

Twitter

Jeg har i dag sluttet å følge en del aviser og nettaviser på Twitter. Årsaken er at de kun benytter Twitter til å publisere nøyaktig den samme informasjonen som også er tilgjengelig i deres RSS-kanal. Ønsker jeg den aktuelle (nett)avisens nyheter følger jeg heller med på deres RSS-kanal, fremfor å forurense Twitter med informasjon jeg foretrekker å finne via andre kanaler.

Å kalle det Twitter-misbruk er selvsagt en overdrivelse, all den tid retningslinjene ikke legger noen føringer mot slik bruk, men det er hevet over enhver tvil at denne typen bruk av Twitter verken er i tråd med intensjonen eller forventningen til brukerne.

Poenget, slik jeg ser det, er altså at Twitter er et medium som lever et sted mellom e-post, blogger og telefoner, ikke at Twitter skal være et ekko av det man kan lese andre steder.

Selvsagt er det frivillig å følge en person eller en aktør på Twitter, men forsvinner ikke denne personen eller aktørens poeng med å være representert på Twitter, dersom de som kan ha interesse av å følge med velger å ikke gjøre det?

Et annet spørsmål er om jeg skyter meg selv i beinet, ettersom jeg selv poster alle mine artikler fra webloggen til Twitter. Det overlater jeg til deg å vurdere. Selv mener verdien i å følge noen forsvinner hvis dialogen Twitter har til hensikt å skape uteblir.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt