Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Leatherman Squirt P4

04.03.09

Leatherman Squirt P4

Alle nerder med respekt for seg selv har et multiverktøy fra Leatherman. De som har tippet over i kategorien geek har også funnet det for godt å gå med sin Leatherman i beltet. Der finner du ikke meg.

Uansett, en Leatherman Super Tool har alltid vært fast følge på tur. Med sine 300 gram har den ikke bare vært et solid reisefølge, det har også medført ekstra vekt. Du som er mye på tur vet hvor viktig det er med lett utstyr, og benytter enhver anledning til å jakte noen gram.

Er man på tur er 300 gram for en kniv, tang og et par andre verktøy, alt for mye vekt. Derfor startet jeg jakten på noe mindre og lettere, som kunne fylle omtrent de samme behovene som Leatherman Super Tool gjorde.

Valget falt, ikke uventet, på enda en Leatherman, denne gangen Leatherman Squirt P4. Med sine 51 gram, er vekten redusert til en sjettedel i forhold til Leatherman Super Tool. Størrelsen er godt under halvparten. Riktignok er ikke verktøyutvalget like stort, men det dekker mine viktigste behov. Kvaliteten er den samme velkjente kvaliteten Leatherman er kjent for, og har også en garanti på 25 år.

Dette er verktøyene på Leatherman Squirt P4:

 • Tang med kabelkutter
 • Fil
 • Stjernetrekker
 • Flat trekker, stor
 • Flat trekker, liten
 • Kniv
 • Syl
 • Feste for nøkkelring
 • Flaskeåpner

Det eneste jeg umiddelbart savner er boksåpner, men all den tid jeg sjelden har med bokser på tur, blir den neppe savnet veldig. Uansett skal jeg nok få opp en boks, dersom det er snakk om mat. ;-)

Konklusjon

Skulle du være i markedet etter et tilsvarende verktøy, har jeg ingen problemer med å anbefale en Leatherman Squirt P4. Skulle du heller være ute etter saks i stedet for tang, er Leatherman Squirt S4 alternativet for deg.

Martin anbefaler Leatherman Squirt P4

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt