Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Er du der?

12.03.09

Sett deg inn i følgende scenario: Du er en arbeidsgiver i IT-bransjen og skal ansette folk. Til en stilling har du fått to søkere, så du tar (som alle bevisste arbeidsgivere) Google fatt for å oppdrive mer bakgrunnsinformasjon. Her er hva du finner:

  • Person A har profil på diverse sosiale nettsteder, blant annet Facebook, hvor vedkommende er merket på bilder fra diverse fester. I tillegg har Person A egen weblogg hvor det publiseres mye forskjellig.
  • Person B finner du absolutt ingen informasjon om.

Hvem ansetter du?

Selvsagt er det i tillegg en lang rekke andre kriterier som spiller inn, men i 2009 ville jeg helt klart ansatt Person A.

I dag er det nærmest en forventning om at du er på nett, bokstavelig talt. Ikke fordi det nødvendigvis betyr noe for jobben du skal utføre, men fordi det signaliserer engasjement, ønske om tilstedeværelse og personlig videreutvikling.

Å være fraværende på for eksempel Facebook, bare for å unngå diverse bilder tatt på fester du kanskje ikke ville invitert din mor på, er ikke noe poeng. Også dine potensielle arbeidsgivere tar seg en fest en gang i mellom, og gjør de ikke det, er det kanskje ikke et sted du vil jobbe uansett.

Selv er jeg på Facebook, LinkedIn, Twitter, Flickr og YouTube, for å nevne noe.

Er du der?

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er SVP Business Development, International Growth hos Documaster. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2023 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler