Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Er du der?

12.03.09

Sett deg inn i følgende scenario: Du er en arbeidsgiver i IT-bransjen og skal ansette folk. Til en stilling har du fått to søkere, så du tar (som alle bevisste arbeidsgivere) Google fatt for å oppdrive mer bakgrunnsinformasjon. Her er hva du finner:

 • Person A har profil på diverse sosiale nettsteder, blant annet Facebook, hvor vedkommende er merket på bilder fra diverse fester. I tillegg har Person A egen weblogg hvor det publiseres mye forskjellig.
 • Person B finner du absolutt ingen informasjon om.

Hvem ansetter du?

Selvsagt er det i tillegg en lang rekke andre kriterier som spiller inn, men i 2009 ville jeg helt klart ansatt Person A.

I dag er det nærmest en forventning om at du er på nett, bokstavelig talt. Ikke fordi det nødvendigvis betyr noe for jobben du skal utføre, men fordi det signaliserer engasjement, ønske om tilstedeværelse og personlig videreutvikling.

Å være fraværende på for eksempel Facebook, bare for å unngå diverse bilder tatt på fester du kanskje ikke ville invitert din mor på, er ikke noe poeng. Også dine potensielle arbeidsgivere tar seg en fest en gang i mellom, og gjør de ikke det, er det kanskje ikke et sted du vil jobbe uansett.

Selv er jeg på Facebook, LinkedIn, Twitter, Flickr og YouTube, for å nevne noe.

Er du der?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt