Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Det vonde med det gode

23.03.09

Statistikken fra mitt nettsted forteller meg at det er et par mennesker innom bekkelund.net i løpet av en dag, noe jeg merker i form av økt aktivitet i alle kanaler. Det er en god ting.

Blant alle menneskene som er innom, ferdes det også mennesker som tilsynelatende ikke har det like godt. På uregelmessig basis får jeg henvendelser via kontaktskjemaet fra mennesker som åpenbart ikke er i takt med omgivelsene rundt seg.

Selv om de er på nett, er de allikevel ikke helt på nett, om du forstår.

I tillegg til alle de hyggelige meldingene jeg får, kommer det også sjikane, trusler og fullstendig intetsigende henvendelser. Det er ikke en like god ting.

På den ene siden tar jeg dette med stor ro. Jeg har aldri tatt meg nær av forstyrrede mennesker, nettopp fordi de er akkurat det; forstyrret.

På den andre siden føles det ille. Ille fordi jeg selvfølgelig tenker på disse henvendelsene, men også fordi en liten del av meg synes synd på disse menneskene.

Med det gode kommer altså også det vonde. Det er åpenbart prisen for å stikke trynet sitt frem. I begge tilfeller tenker jeg av og til på om det er verdt det.

Etter nesten 15 år på nett er jeg allikevel ikke i tvil.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt