Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Sesam Gatebilde

15.04.09

Du har kanskje fått med deg Google Street View, en tjeneste hvor du kan se 360° høyoppløselige panoramabilder på gatenivå. Kanskje har du til og med fått med deg Sesam sin tilsvarende tjeneste, Sesam Gatebilde.

Kanskje du til og med lurer på hva du skal bruke den til?

I dag var jeg en tur i Oslo. På veien skulle jeg innom Sportsnett sin forretning. På Sportsnett sine sider finner jeg adresse, kart og åpningstider, men ingen informasjon om parkeringsmuligheter. Ikke finner jeg noe bilde av butikken heller. Når jeg bare skal raskt inn og ut, er det greit å vite hvordan parkeringsforholdene er rett utenfor butikken.

Dermed kommer Sesam Gatebilde virkelig til nytte.

Man besøker kart.sesam.no og trykker på den svært anonyme knappen Gatebilder i kartvinduet. Deretter taster man inn adressen og trykker på riktig oppføring i søkeresultatet.

Slik fikk jeg med Sesams hjelp svar på et bagatellmessig, men allikevel viktig spørsmål.

Sesam Gatebilde

Trykk på bildet for en stor utgave. (Bildet er komprimert og justert for din båndbreddes bekvemmelighet.)

Så er det jo bare å gjette hvilken butikk jeg var på besøk i, selv om fasaden har endret seg. :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt