Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Du og dere

20.04.09

Hvor ofte leser du utsagn som «det finner dere her», eller tilsvarende? Hvordan synes du det lyder i forhold til «det finner du her»?

Hvor ofte leser du en tekst sammen med andre? Sannsynligvis svært sjelden. Derfor føler man det ofte unaturlig å lese tekster med dere, ettersom man leser alene. Det riktige vil derfor være du.

Når du skriver en tekst, må den adresseres til den eller de som skal lese teksten. I de aller fleste tilfeller er det en enkeltperson som leser teksten, og ikke en forsamling. Selv om du har mange lesere, sitter de allikevel hver for seg og leser det du har skrevet. Videre kan du også adressere tekst til enkeltpersoner, til tross for at den skal leses opp i en forsamling.

En hyggelig bieffekt av å adressere tekst til enkeltpersoner, er at man føler seg viktigere når man blir adressert som enkeltindivid, enn om man adresseres som en del av en større masse.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler