Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Platebransjens absolutte lavmål

22.04.09

Platebransjen er skikkelig i støtet om dagen. Først får de medhold i sine anklager mot The Pirate Bay. Nå mobber platebransjen sine kunder.

I kveld publiserte Even Sandvold Roland en melding på Twitter hvor han lufter sin frustrasjon over at han ikke får kjøpe det nye albumet til Dave Matthews Band, til tross for at det er tilgjengelig for amerikanske kunder.

Hadde jeg vært markedsfører for Warner, som er plateselskapet til Dave Matthews Band, hadde jeg skaffet til veie en CD spesielt for Even, alternativt holdt kjeft.

Men neida. Akkurat når vi trodde platebransjen hadde nådd sitt absolutte lavmål klinker Norskansvarlig Terje Pedersen hos Warner Music Norge med følgende tilsvar på Twitter:

Warner Music Norge kaller kundene drittunger

Her kunne jeg lagt ut i det vide og brede om hvem som er den egentlige drittungen, men det er fullstendig unødvendig. Terje Pedersen klarer det utmerket på egenhånd.

Hva Terje Pedersens sjef sier når han får høre om denne episoden er jeg usikker på, men å kalle betalende kunder for drittunger er ikke langt unna oppsigelsesgrunn.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt