Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

GodTur.no

11.05.09

Ångestö

Ångestö

Foto: Ville Miettinen Creative CommonsCreative Commons Attribution

For en tid tilbake ble jeg oppringt av en ansatt i Statskog. Bakgrunnen var mitt engasjement rundt samarbeidsprosjektet mellom NRK og DNT, UT.no.

Statskog har nemlig hatt et tilsvarende prosjekt på gang, men har imidlertid valgt å holde en lav profil inntil løsningen var lansert. Jeg ble invitert til å kikke på løsningen, under forutsetning av at jeg holdt informasjonen jeg fikk for meg selv.

GodTur.no

I dag ble GodTur.no lansert, så da passer det fint med en liten omtale. :-)

Statskogs hovedformål med GodTur.no er å benytte nettstedet som en kanal for å formidle all den tilrettelegging Statskog foretar for å fremme friluftsbruken på sine eiendommer. Nettstedet skal derfor inneholde oversikter over alle Statskogs husvær, åpne gammer og buer, rasteplasser, hengebruer, fiskevann osv, og skal være en ikke-kommersiell informasjonskilde til de som måtte ta i bruk nettstedet.

Statskog forvalter en stor mengde hytter rundt omkring i Norge. Disse er åpne for almenheten, men er dessverre lite kjent. Dette er dermed et ypperlig utgangspunkt for deg som vil prøve noe annet enn DNT-hyttene.

På GodTur.no finner du en god del funksjonalitet som er av stor interesse for oss friluftsfolk. Jeg kan blant annet nevne:

 • Mulighet til selv å legge inn turtips med bilder, video og lenker
 • Opplasting av egne turer fra GPS (som GPX-filer)
 • Nedlasting av andres turer til GPS (som GPX-filer)
 • Utskrift av kart i god kvalitet, basert på Statens kartverks kartgrunnlag
 • Værdata fra yr.no
 • Tips om raste- og fiskeplasser, bruer, åpne buer, overnattingsmuligheter, turområder, severdigheter med mer

Funksjonaliteten er og skal være enkel. Statskog er også åpne for innspill i forhold til feil og mangler. Er det noe du savner kan du gi dem beskjed.

Jeg har allerede lagt inn første turbeskrivelse. Du kan jo se om du finner den? :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt