Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Den store festen

20.05.09

I går bistod jeg landets største avis med deres etablering på et par sosiale nettsteder. For mange er bruk av sosiale medier forståelig nok uvant, derfor passet det fint med en analogi om at sosiale medier er en fest.

Alle steder hvor det er åpent for debatt, kan du anse som en fest. Her følger fire kritiske suksessfaktorer for hvordan du arrangerer en vellykket fest på sosiale nettsteder:

  • Inviter dine venner. Er det ingen som vet at du har fest, er det heller ingen som kommer. Benytt ditt nettverk og send ut invitasjon via alle kanaler, for eksempel Facebook, e-post, Twitter og så videre.
  • Hvorfor skal folk komme på din fest? Det finnes mange årsaker til at folk vil komme på akkurat din fest, det gjelder bare å markedsføre argumentene sammen med invitasjonen.
  • Ta vel imot de første gjestene. Når de første gjestene ankommer er det normal praksis at man tar seg bryet med å hilse på hver enkelt gjest og konversere lett. Straks det kommer flere gjester klarer de å konversere med hverandre. Enten du driver en fanside på Facebook eller har en blogg, betyr det at du skal ta deg bryet med å gi hver enkelt respons. Svar på kommentarer, takk hver og en for at de kom.
  • Hiv ut bråkmakerne. Det er alltid noen som lager kvalm, også på internett. Ha klare regler og retningslinjer for akseptabel oppførsel, og hiv ut folk hvis de etter gjentatte ganger ikke oppfører seg.

Har du arrangert en fest i virkeligheten er det ikke vanskeligere enn å overføre prinsippene når man går digitalt.

Dette er ingen uttømmende liste. Kanskje du har flere tips?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2020 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt