Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Guantánamo-effekten

25.05.09

21. mai i år holdt USAs president Barack Obama en tale om rikets sikkerhet. I talen omtalte Obama blant annet USAs fangeleir i Guantánamo Bay. Obama ønsker å avvikle fangeleiren, blant annet fordi den virker mot sin hensikt. Obama mener den rekrutterer flere til terrorisme enn den bidrar preventivt.

Denne helgen avholdt Fremskrittspartiet sitt landsmøte. I kjølvannet av deres landsmøte kappes deres motstandere om å latterliggjøre og rakke ned på Fremskrittspartiets politikk og verdier.

Det tror jeg er lite klokt.

Angivelig stemmer hver tredje eller fjerde nordmann Fremskrittspartiet. Ved å latterliggjøre omlag en tredjedel av den norske befolkningen oppnår man en omvendt effekt. De som er sikre på at de skal stemme Fremskrittspartiet blir enda mer sikre, og de som eventuelt er usikre tipper lett over i kategorien sikker.

Mitt tips til motstanderne er å konsentrere seg om det man selv står for, og arbeide for å fremme de verdiene som er viktige for en selv. Uansett hvor uenig man er i andres verdier, er de allikevel verdier for andre mennesker, og undergraving av andre menneskers verdier fremmer definitivt ikke ens egen sak. Tvert imot.

Vil man gjøre sin egen politikk en tjeneste, holder man kjeft om andres.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt