Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Guantánamo-effekten

25.05.09

21. mai i år holdt USAs president Barack Obama en tale om rikets sikkerhet. I talen omtalte Obama blant annet USAs fangeleir i Guantánamo Bay. Obama ønsker å avvikle fangeleiren, blant annet fordi den virker mot sin hensikt. Obama mener den rekrutterer flere til terrorisme enn den bidrar preventivt.

Denne helgen avholdt Fremskrittspartiet sitt landsmøte. I kjølvannet av deres landsmøte kappes deres motstandere om å latterliggjøre og rakke ned på Fremskrittspartiets politikk og verdier.

Det tror jeg er lite klokt.

Angivelig stemmer hver tredje eller fjerde nordmann Fremskrittspartiet. Ved å latterliggjøre omlag en tredjedel av den norske befolkningen oppnår man en omvendt effekt. De som er sikre på at de skal stemme Fremskrittspartiet blir enda mer sikre, og de som eventuelt er usikre tipper lett over i kategorien sikker.

Mitt tips til motstanderne er å konsentrere seg om det man selv står for, og arbeide for å fremme de verdiene som er viktige for en selv. Uansett hvor uenig man er i andres verdier, er de allikevel verdier for andre mennesker, og undergraving av andre menneskers verdier fremmer definitivt ikke ens egen sak. Tvert imot.

Vil man gjøre sin egen politikk en tjeneste, holder man kjeft om andres.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler