Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Twitter-kotyme

02.06.09

Twitter-logo

I kjølvannet av artikkelen om hvordan man oppfører seg på nett i 2009, følger jeg her opp med et par tips for hva som er ansett som god Twitter-kotyme.

Følg de som følger deg

Når en person starter å følge deg, er det ansett som en hyggelig gest å følge vedkommende tilbake. Det er en slags anerkjennelse på at jeg setter pris på at du som følger meg faktisk vil lytte til det jeg har å meddele. Legg merke til hvordan de mest populære brukerne på Twitter gjør dette. Jeg følger alle, uansett om det er norske eller utenlandske brukere, bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner. De eneste jeg ikke følger er det som er åpenbare spam-konti.

I tillegg har Twitter en teknisk grense som gjør at dette ikke lenger bare blir en hyggelig gest, men en direkte pådriver for at Twitter som verktøy skal fungere når man følger mer enn 2000 personer.

The art of RT

RT står for re-tweet, og betyr at du gjentar det en annen har sagt, fordi du finner det spennende, interessant eller morsomt. Et eksempel er en melding jeg sendte ut nylig, som følger:

MartinBekkelund: Dette er hysterisk. Feilsøking alá Microsoft. Se «Method 2»: http://support.microsoft.com/kb/168702

Som respons sendte omlag 25 personer denne videre med RT, noe som er en god indikasjon til meg på hva som fungerer og ikke fungerer av det jeg skriver. En typisk RT ser ut som følger:

AudunS: Enormt bra! RT @MartinBekkelund: Dette er hysterisk. Feilsøking alá Microsoft. Se «Method 2»: http://support.microsoft.com/kb/168702

En RT fungerer også som et slags barometer i forhold til ting jeg selv publiserer på nett. Populære saker om aktuelle tema får massiv respons.

Thou shall not spam

Selv om det ikke er ment slik fra deg, kan mange meldinger rett etter hverandre lett oppfattes som inntrengende for den som følger deg. Gull er et verdifullt og ettertraktet metall fordi det er sjelden. Anse dine gullkorn som det samme. Blir det for mye gull, mister det sin verdi.

Hold deg oppdatert

For å få dette på stell bør du abonnere på e-posten Twitter sender ut, som gir deg beskjed om nye følgesvenner. Det kan bli mange av dem, så bruk gjerne et filter for å putte dem i en egen mappe, eller opprett en egen e-postkonto for formålet. Denne e-posten er den enkleste måten å holde deg oppdatert på nye følgesvenner på.

Sett det i system

Når mengden følgesvenner øker, reduseres samtidig oversikten. Det er begrenset hva du klarer å følge med på i det tradisjonelle webgrensesnittet til Twitter.

Derfor må du skaffe deg et godt verktøy for å filtrere, sortere og kategorisere alle meldingene. Selv benytter jeg TweetDeck som har blitt helt uvurderlig for å kunne klare å følge med på det som skrives. Her har jeg opprettet forskjellige kategorier og søkefraser jeg vil følge med på. For eksempel har jeg en kategori hvor jeg putter alle venner, en kategori hvor jeg samler på tips og smarte triks, og så videre.

Logg av!

Det viktigste du gjør er å logge av og gjøre noe annet. Twitter er vår tids IRC. Samtalen går uavbrutt hele døgnet, og det er begrenset hva du kan og bør bruke tid på. Bruk tid på det som virkelig engasjerer deg og til å dele gode opplevelser og kunnskap.

Til slutt faller det seg helt naturlig å svare når man blir tilsnakket.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler