Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva krever sosiale medier?

08.06.09

Hvis jeg med ett ord skal oppsummere hva sosiale medier krever av meg, må det være tid.

NRK Lørdagsrevyen denne helgen så vi hvordan politikerne i større grad tar i bruk internett, da populært omtalt som sosiale medier, for å nå ut med sitt budskap. Inspirasjon hentes fra USA, etter Barack Obamas strategiske satsing på sosiale medier.

I innslaget på Lørdagsrevyen kunne vi høre hvordan enkelte partier har firedoblet sine budsjetter for sosiale medier. Spørsmålet er, har de firedoblet tiden som kreves?

Selv har jeg hatt egne nettsider siden 1995. Jeg har ingen eventyrlig pengebinge å ta av for å gi deg et godt resultat. Det eneste jeg har er min fritid, og det er definitivt den det går mest av hvis jeg skal sammenlikne ressursbruken.

Hvis din bedrift eller organisasjon skal etablere seg på sosiale medier, har jeg noen enkle råd:

 • Hele organisasjonen må se verdien i det
 • Det krever ikke mye penger, kun tid, mye tid
 • Ha en ansatt dedikert til den daglige håndteringen
 • Gi folk svar når de spør, takk dem for kommentarer
 • Vær hyggelig, saklig og etterrettelig, men samtidig uformell
 • Ikke tenk på fancy innpakning, sørg heller for godt innhold
 • Vær synlig hver eneste dag; post en bloggartikkel, mikroblogg, en presentasjon eller video
 • Sosiale antenner kan ikke kjøpes, oppfør deg på nett som du gjør ellers

I stedet for å være sykelig opphengt i at her vi være, bør du heller være opptatt av hvorfor vi må være det. Svaret på hvorfor gir deg svaret på hvordan, ikke omvendt. Straks du forstår hvorfor og hvordan, kan du avansere til å putte penger i hvordan hvordan kan gjøre deg bedre.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt