Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Apple, selskapet jeg hater å elske

05.08.09

Apple-logo

Jeg har en bekjennelse å komme med: Jeg elsker Apple-produkter. Og jeg hater at jeg elsker dem.

For omlag to og et halvt år siden fikk jeg min første Mac. Etter å ha wrestlet med Windows i nærmere to tiår, var tiden overmoden for å prøve noe annet. Ideelt sett burde jeg gått rett på Linux, men som min gode venn Petter Reinholdtsen sier, er Mac avrusingsklinikken for de som vil gå over til Linux. Dessuten har jeg noen programmer som ikke kjører under Linux.

To og et halvt år senere sitter jeg fortsatt på Mac, og alt tyder på at jeg blir værende her en god stund fremover. Jeg har til og med utvidet porteføljen av Apple produkter med en telefon og to merkelige trådløse dingser kjent som Time Capsule og AirPort Express.

Da jeg ved ren tilfeldighet snublet over programmet Remote for iPhone, innså jeg at en eventuell overgang til Linux svinner hen. Og det er vel det Apple satser på, selv om jeg faktisk ikke føler meg frihetsberøvet. Sjelden har jeg elsket et hatet produkt så mye. Eller omvendt.

Ved hjelp av Remote for iPhone og Mac-en kan jeg trådløst spille av musikk i et hvilket som helst rom, gitt at det står en AirPort Express og et sett høyttalere der. Sikkert ingen kunst i seg selv, men enkelheten både i oppsett og bruk av denne løsningen er intet annet en forbilledlig for andre leverandører. Det er enkelt, elegant og det fungerer. Hver gang. Uten problemer.

Bakgrunnen i mitt elsk-/hatforhold til Apple er at de på den ene siden både tar i bruk fri programvare i sine systemer, og bidrar tilbake til fri programvaremiljøet med forbedringer, mens de samtidig holder sine egne produkter mer lukket enn Nord-Korea. Hvor frustrerende er ikke det for en tilhenger av fri programvare? Hadde produktene enda bare vært elendige, sett ut som søppel og hatt ditto brukervennlighet, ville jeg ikke vært så frustrert.

Da får jeg heller trøste meg med at de åpne formatene jeg har lagret alle mine data i fungerer fint på Mac. Og at fri programvare gjør det samme.

*curses*

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Apple & Mac Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler