Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Joda, men…

11.08.09

Ingen mennesker er så flinke til å ta livet av gode ideer som nordmenn. De gode ideene som faktisk resulterer i noe i dette landet, er heldigvis unntaket som bekrefter regelen. Der andre mennesker raskt slutter opp om ideer med fraser som Dette var en knallbra idé! Kjør på!, er nordmenn verdensmestere i frasen Joda, men….

Jeg tør påstå at Joda, men… har tatt livet av mange gode ideer som faktisk kunne blitt til noe, men takket være nordmenn med generell skepsis til alt som er nytt og ukjent, har lidd en unødvendig død.

Nå sier jeg ikke at vi skal kaste all skepsis på båten, for alle ideer er selvfølgelig ikke gode, men la ikke skepsis og frykt for ikke å lykkes overskygge gleden med å arbeide ved noe du selv tror på. Skepsis og kritisk blikk hører hjemme som en del av prosessen, for eksempel i en SWOT-analyse, men må ikke bli en show-stopper i de innledende fasene.

Jeg har sagt det før, og jeg gjentar det gjerne til det kjedsommelige, at selv om vi ikke trenger å bli som dem, har vi mye å lære av amerikanerne på akkurat dette området. USA er ikke verdens mest folkerike land. Hvordan har det seg da at det aller meste av det vi omgir oss med har sitt utspring i dette landet?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler