Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Tallet er 1000

03.09.09

1000

Dette er post nummer 1000 her på bekkelund.net. Gjennom 1000 poster, notiser, artikler og kronikker har jeg delt min kunnskap, mine tanker og meninger med deg i nesten 15 år. Selv om arkivet kun går tilbake til 2003, ble de eldste artiklene publisert på nett allerede i 1995 og siden republisert i bloggen.

I denne anledning er det passende å se litt på hva som har engasjert og hva som kommer til å engasjere i fremtiden.

Jeg skriver om mange emner her på bekkelund.net, noe listen over kategorier understreker. Allikevel er teknologi fellesnevneren i det jeg skriver om. Teknologi er det jeg jobber med og kan best, i tillegg engasjerer teknologiens muligheter meg, derfor er det naturlig å dele min kunnskap, mine tanker og meninger om akkurat dette.

I løpet av de siste par årene ser jeg også hvordan jeg har satt mine meninger i et politisk perspektiv og hvordan teknologi skal inngå i et ideelt samfunn. Ettersom teknologi er hundre prosent menneskeskapt og -kontrollert, er det også relativt enkelt å vite hvordan den bør brukes for optimal utnyttelse. Dagens teknologibransje er dessverre preget av manglende forståelse for akkurat dette og mer orientert rundt egeninteresser. Det ønsker jeg å balansere bedre enn i dag.

Hva fremtiden bringer er det ingen som vet. Selv ønsker jeg å bruke fremtiden til å påvirke mennesker til å ta riktige beslutninger. Dette skal jeg gjøre ved å dele min kunnskap, mine tanker og meninger om det jeg kan best, nemlig teknologi. At jeg samtidig kommer til å skrive om andre emner kan du ta for gitt.

Jeg håper du har hygget deg med mine 1000 poster og håper du blir værende i minst 1000 til. Jeg benytter også anledningen til å si tusen takk for at akkurat du som leser og kommentator gjør det verdt å fortsette.

Samtidig ønsker jeg en konkret tilbakemelding fra deg: Hva vil du lese mer om?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt