Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Døde dinosaurer

08.09.09

Det er valgår og i disse klimakrisetider snakkes det mye om miljø i valgkampen. Der synes jeg naturligvis er bra. Det snakkes om hvordan Norge må bli verdensledende på teknologi som hjelper oss å bli vinnere både teknologisk og i miljøkampen. Ved hjelp av teknologi skal vi redde verden fra miljøproblemene. Det synes jeg naturligvis også er bra.

Samtidig åpner enkelte av de samme politikerne som snakker om miljøteknologi for at vi skal utvinne stadig mer av de døde dinosaurene som ligger lagret under havet utenfor vår egen kyst. Og som kjent finnes det ingen teknologi som gjør døde dinosaurer miljøvennlige hvis vi velger å benytte oss av dem. Ikke ennå, og så lenge døde dinosaurer utgjør et miljøproblem er det min klare oppfatning at vi må la de døde dinosaurene hvile i sin store, sorte, undersjøiske grav.

Samtidig synes jeg også det er nærmest hyklerisk eller dobbeltmoralsk å snakke om miljøvennlig teknologi når man ønsker å benytte teknologien til å gjøre de døde dinosaurene bittelitt mindre miljøskadelige, i stedet for å fokusere innsatsen på teknologi relatert til energikilder som er utelukkende miljøvennlige.

Norge må bestemme seg og fremstå som en troverdig foregangsnasjon. Hvor lenge skal vi leve av døde dinosaurer i stedet for å benytte den mye omtalte teknologikunnskapen på forskning og næringsliv som fokuserer innsatsen på helt ren energi, og ikke bare på teknologi som pusser litt på den allerede dårlige miljøsamvittigheten vår?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Miljø Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler