Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Jeg velger Venstre

16.09.09

Venstre

Jeg har i flere år, gjennom flere valg, befunnet meg et sted mellom Høyre og Venstre i det politiske landskap. I dag meldte jeg meg — av flere årsaker — inn som medlem i Venstre.

Skal du bli politiker, Martin?

Nei, slett ikke! Jeg har alltid vært politisk engasjert, men jeg verken liker eller behersker det politiske spill, ei heller har jeg tilstrekkelig kompetanse og oversikt over det politiske landskap til at jeg kan bli politiker. Jeg er oppriktig engasjert i enkeltsaker, og har ved flere anledninger gitt råd til forskjellige politikere og politiske partier, og vil heller bruke min kompetanse til å påvirke og rådgi politikerne.

Hvorfor Venstre?

For mange handler politiske valg om å velge det partiet som best sammenfaller med egne preferanser. Det gjør det selvsagt også for meg. Imidlertid har jeg med tiden lært at politiske valg bør handle om hvordan samfunnet ideelt sett bør se ut, ikke hvordan jeg på en lite solidarisk og egoistisk måte kan få mest mulig ut av samfunnet. For meg er Venstre det partiet som på best mulig måte forener pragmatisk næringspolitikk med ideell miljøpolitikk.

Jeg velger Venstre fordi jeg mener Venstre fører den mest helhetlige politikken av de norske partiene. Venstre evner å se helhet og koblinger mellom politiske områder, i stedet for å snakke om enkeltområder individuelt. Spesielt begeistret er jeg for Venstres miljø-, nærings-, kunnskaps- og IT-politikk. De tre første fordi denne koblingen vil være svært sentral i fremtidens kunnskaps-Norge, det siste fordi IT er mitt fagområde. Slik jeg ser det er Venstre det partiet som fører den beste IT-politikken, som også oppfyller mine ønsker til fremtidens personvern.

Venstre gjorde denne uken et begredelig dårlig valg. Selv deltok jeg på valgvake med Venstre, og selv om resultatet var dårlig var det svært hyggelig. At Venstre havnet under sperregrensen og de rød-grønne fortsatt blir sittende i regjering, var to utløsende faktorer som førte til at jeg meldte meg inn. Jeg er heller ikke alene om dette.

Høres Venstre ut som noe for deg? Meld deg inn, du også! Og skulle du melde deg inn som følger av å ha lest denne artikkelen kan du jo føre opp mitt navn i feltet «vervet av».

Ønsker du å følge Venstre videre, er de representert på både Twitter og YouTube. I tillegg bør du kikke på liberal.no, et sosialt nettsted for diskusjon.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler