Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kvalitet, kvantitet og blogging

23.10.09

Det kommer neppe som noen overraskelse at jeg leser en del blogger. Eller for å være pinlig korrekt; følger en del blogger. Listen over blogger du ser til høyre for denne teksten reflekterer kun toppen av isfjellet. Resten består av alt fra private blogger som oppdateres et par ganger i året, til bedriftseide blogger som oppdateres flere ganger daglig. I denne artikkelen synser jeg lett rundt hva som er ideell oppdateringsfrekvens for en blogg.

Hva som oppleves som ideell oppdateringsfrekvens er selvfølgelig en individuell vurdering, men jeg har noen klare tanker om hva jeg opplever som en overkommelig mengde informasjon over en gitt periode.

Å lese en blogg som oppdateres maksimalt på daglig basis føles som en overkommelig oppgave. Da blir det maksimalt fem til syv oppdateringer i uken, noe som er overkommelig når jeg er fraværende et par dager. Ønsker jeg å kommentere på en av de litt eldre artiklene føler jeg meg trygg på at bloggforfatteren ikke mentalt har beveget seg videre med nye bloggartikler, slik at jeg sannsynligvis vil få et svar på kommentarer jeg måtte legge igjen.

Videre mener jeg man gir et bedre inntrykk av kvalitet ved å publisere maksimalt et par artikler daglig, fremfor å publisere kvantitet og et stort antall artikler hver dag. Det gjør det samtidig vesentlig enklere for meg å reflektere over et par poeng, fremfor å mentalt fordøye flere titalls poeng daglig.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt