Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

eBay og meg

25.10.09

eBay

For et par uker siden ble jeg kontaktet av en representant for eBay. De ville gi meg noen kroner å svi av på eBay, i håp om at jeg skrev noen ord om tiltaket. Nå tror du sikkert at jeg har latt meg lokke utpå isen av god gammeldags spam, men det er altså ikke tilfelle.

Hva er eBay?

eBay er ikke en nettbutikk, men en markedsplass hvor bedrifter og privatpersoner kan selge og kjøpe ting av hverandre. Det kan enten skje til en gitt pris, eller via et budsystem, hvor kjøper legger inn bud på det som ønskes kjøpt.

Hva er greia?

Greia går ut på å få mest mulig ut av kronene jeg får. Hvordan får man egentlig mest mulig ut av eBay? Som fersk bruker tok jeg turen innom en god venn av meg, som nærmest handler hele livet sitt på eBay. Her er hans tips:

 • Handle kun fra selgere som har gjennomført mange salg, helst over 100
 • Handle kun fra selgere som har god kundetilfredshet, helst over 98 %
 • Les gjerne hva kjøperne sier om selgeren
 • Har du lyst på produktet kjøper du det like gjerne med en gang, med «Kjøp nå»-knappen
 • Sjekk at selger faktisk sender til Norge
 • Fraktkostnadene bør ikke overstige 35 USD, litt avhengig av hva du kjøper

I tillegg tok jeg Twitter fatt, hvor jeg ba om innspill.

Hva endte du opp med?

Etter å ha trålet eBay i tre dager, endte jeg opp med å bestille et kamera jeg har siklet på svært lenge, et Panasonic Lumix DMC-FT1. Som friluftsentusiast og nerd håper jeg dette vil være et kamera midt i blinken på våte høstturer. En nærmere test kommer straks jeg får kameraet mellom fingrene og gjennomført en skikkelig tur.

Hvorvidt mitt valg av produkt kvalifiserer til noe som helst positivt for eBay, er usikkert. For meg, derimot, tror jeg produktet vil være midt i blinken. For meg er dette maksimalt utbytte av hver krone, selv om jeg strengt tatt brukte bittelitt mer enn kronene jeg fikk.

Litt om eBay på norsk

Hos eBay, derimot, har de noen utfordringer som må løses. Som for eksempel at jeg ikke fikk betalt med PayPal når jeg benyttet den norske seksjonen av, besøkt via eBay.no, men måtte gå via eBay.com.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt