Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

eBay og meg

25.10.09

eBay

For et par uker siden ble jeg kontaktet av en representant for eBay. De ville gi meg noen kroner å svi av på eBay, i håp om at jeg skrev noen ord om tiltaket. Nå tror du sikkert at jeg har latt meg lokke utpå isen av god gammeldags spam, men det er altså ikke tilfelle.

Hva er eBay?

eBay er ikke en nettbutikk, men en markedsplass hvor bedrifter og privatpersoner kan selge og kjøpe ting av hverandre. Det kan enten skje til en gitt pris, eller via et budsystem, hvor kjøper legger inn bud på det som ønskes kjøpt.

Hva er greia?

Greia går ut på å få mest mulig ut av kronene jeg får. Hvordan får man egentlig mest mulig ut av eBay? Som fersk bruker tok jeg turen innom en god venn av meg, som nærmest handler hele livet sitt på eBay. Her er hans tips:

  • Handle kun fra selgere som har gjennomført mange salg, helst over 100
  • Handle kun fra selgere som har god kundetilfredshet, helst over 98 %
  • Les gjerne hva kjøperne sier om selgeren
  • Har du lyst på produktet kjøper du det like gjerne med en gang, med «Kjøp nå»-knappen
  • Sjekk at selger faktisk sender til Norge
  • Fraktkostnadene bør ikke overstige 35 USD, litt avhengig av hva du kjøper

I tillegg tok jeg Twitter fatt, hvor jeg ba om innspill.

Hva endte du opp med?

Etter å ha trålet eBay i tre dager, endte jeg opp med å bestille et kamera jeg har siklet på svært lenge, et Panasonic Lumix DMC-FT1. Som friluftsentusiast og nerd håper jeg dette vil være et kamera midt i blinken på våte høstturer. En nærmere test kommer straks jeg får kameraet mellom fingrene og gjennomført en skikkelig tur.

Hvorvidt mitt valg av produkt kvalifiserer til noe som helst positivt for eBay, er usikkert. For meg, derimot, tror jeg produktet vil være midt i blinken. For meg er dette maksimalt utbytte av hver krone, selv om jeg strengt tatt brukte bittelitt mer enn kronene jeg fikk.

Litt om eBay på norsk

Hos eBay, derimot, har de noen utfordringer som må løses. Som for eksempel at jeg ikke fikk betalt med PayPal når jeg benyttet den norske seksjonen av, besøkt via eBay.no, men måtte gå via eBay.com.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler