Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Turtips: Krokskogen – Nordmarka

10.11.09

Turtips med Martin Bekkelund

Dersom du bor i Oslo trenger du ikke reise langt for å benytte deg av Turistforeningens hytter. Bare i Oslomarka — i dette tilfellet Krokskogen og Nordmarka — finnes det flere hytter, både betjente, selvbetjente og ubetjente.

Denne helgen tok vi kartet fatt og la en rute som lot seg gå på en helg. Det resulterte i en fantastisk tur fra Kleivstua på Krokskogen til Sørkedalen i Nordmarka.

Her får du et par fine bilder og veiledning til hvordan du selv kan gå den samme turen.

Kart

For meg starter en god tur med et kart. Det er her man får oversikten og kan planlegge dagsetappene fra start til slutt.

Skal du på tur skal du ha med deg kart og kompass. Punktum. GPS er et artig supplement men aldri en substitutt for kart og kompass. For denne turen passer det fint med turkartet over Nordmarka i målestokk 1:50 000, hvor alle blåmerkede stier og sykkelruter er inntegnet.

Kart Krokskogen - Nordmarka

Trykk på kartet for en større utgave. Kart av Oslo kommune.

Oslo – Kleivstua

I Oslo hopper du på Timeekspressen retning Hønefoss og hopper av på Sundvollen. Herfra tar du taxi til Kleivstua, alternativt tar beina fatt hvis du føler deg sprek.

Kleivstua – Myrseter (10 km)

Fra Kleivstua følger du veien 4-5 kilometer sørover, til du kommer til Frøshaug. Her tar du østover langs blåmerket sti. Avstikkeren fra veien er ikke alt for tydelig, spesielt ikke når man kommer i mørket, slik vi gjorde.

Fra Frøshaug følger du stien over myrene og ned til dalen hvor Lomma renner ut fra Plassedammen. Her vender du først nordover, før du passerer Lomma og følger veien videre nordover et par kilometer til Myrseter. Hytta ligger litt tilbaketrukket fra veien.

Myrseter

Myrseter er, som navnet antyder, en seter fra 1700-tallet som er pen og velholdt med nytt uthus og tilhørende utedo. Mer informasjon om Myrseter finner du hos UT.no.

Myrseter

Myrseter – Smedmyrkoia (15 km)

Fra Myrseter følger du den blåmerkede stien mot øst. Etter et par hundre meter stikker det av en sti mot nord som du følger til du møter veien som leder frem til Trehørningen.

Følg veien på østsiden av Trehørningen til du kommer til Kampeseter. Her må du passe på å følge riktig blåmerket sti mot øst, retning Karlstadmyra. Stien følger du til du møter veien som leder ned til Heggelielva og videre nordover mot Heggelivannet.

I det du møter demningen ved sørenden av Heggelivannet tar du av en sti mot nord-øst og følger denne til du møter veien som leder deg forbi Gopletjern. Et par svinger forbi Gopletjern tar du av blåmerket sti sørover mot Smedmyrkoia. Stikrysset hvor du tar av fra veien er noe anonymt. Smedmyrkoia når du etter et par-tre kilometer i slak nedoverbakke.

Smedmyrkoia

Smedmyrkoia er en koie i ordets rette forstand. Småtrangt og velbrukt, men fortsatt koselig og velholdt.

Ettersom vi var to, passet det fint å benytte det første rommet til høyre. Det er ideelt for to, har egen ovn, tørkestativ og gasskomfyr, så kan man bedrive selektiv mingling med andre i den lille hovedstua.

Smedmyrkoia

Smedmyrkoia – Sørkedalen (5 km)

Turen fra Smedmyrkoia til Sørkedalen er plankekjøring. Følg stien sørover til du møter veien forbi Lysedammene. Veien følger du omlag fire kilometer, til du kommer frem til parkeringsplassen og bussholdeplassen ved Skansebakken i Sørkedalen.

Sørkedalen – Oslo

Når du ankommer Sørkedalen hopper du på 41-bussen mot Røa. På søndager går den hver halvtime på dagtid. Fra Røa kan du ta T-banen mot sentrum og du er tilbake der du startet.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt