Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kontraster

08.12.09

Jeg liker kontraster. Det er sannsynligvis derfor jeg både liker tungrock og klassisk musikk, kler meg i skjorte og bukse på jobb og går med hettegenser og fritidsbukse hjemme, liker meg på Grünerløkka og på fjellet.

Kontraster viser ytterpunktene i tilværelsen. Hos meg er ikke nødvendigvis ytterpunktene langt fra hverandre, men i verden generelt ser vi store kontraster, både hva gjelder geografi, demografi og sosiale lag. Det fascinerer meg. I hvert fall så lenge man fokuserer på at annerledes også kan være noe positivt.

I disse dager diskuteres det heftig hvorvidt vi skal forby oppføring av minareter. For meg er det en absurd tanke. I et land hvor vi har lovfestet religionsfrihet ser jeg ingen betenkeligheter med å tillate oppføring av minareter. De som ønsker dem oppført må selvfølgelig bekoste oppføringen selv, og utøvelse av religiøse aktiviteter i tilknytning til minaretene må selvsagt ikke være til sjenanse for omgivelsene. Og med sjenanse tenker jeg ikke på fordommer.

Religion fremholdes ofte som roten til mye vondt. Det kan godt være, men jeg liker samtidig å se på religion som kultur. Til kulturen er det knyttet store kontraster både i hvordan religionen utøves og i hvordan den er symbolisert. Det er fint å kunne heve seg over både religion og politikk og heller fokusere på det vakre ved hver religion, uten at man trenger å være troende av den grunn.

Det kan være verdt å tenke på nesten gang man danner seg grunnløse fordommer for det ukjente.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt