Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Si det med (færre) ord

15.12.09

Jeg lever av å formulere meg. I mitt daglige virke formulerer jeg meg både muntlig og skriftlig, for eksempel når jeg holder foredrag eller lager informasjonsmateriell.

En av mine kjepphester gjennom flere år har vært fokus på budskapet. Hva er det som skal formidles? For meg er det viktig å nå ut med et budskap, da gjelder det å gjøre det med så få og enkle ord som mulig. Ikke fordi jeg tror mitt publikum eller min målgruppe ikke håndterer lange utredninger og komplisert språk, men fordi et enkelt språk og korte formuleringer sparer tid og reduserer risikoen for misforståelser. I tillegg øker sannsynligheten for at det jeg skal formidle faktisk blir lest eller hørt. Ingen orker å lese semantiske konstruksjoner på størrelse med Notre Dame.

Jeg lar derfor denne artikkelen stå som en åpen oppfordring til alle som leser den. Vennligst fatt Dem i enkel korthet!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt