Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Detaljer

18.01.10

Alt kan gjøres komplisert hvis man graver seg ned i detaljene i et spesifikt tema. Personlig mener jeg detaljene hører til et sted der nede, litt gjemt for oss vanlig dødelige. Jeg eier en bil, men det betyr ikke at jeg er interessert i hvordan forbrenningsmotoren fungerer. Jeg vil kjøre bilen, fylle drivstoff og foreta generelt vedlikehold, og det er det.

Dessverre er IT-bransjen flinke til å trekke unødvendige detaljer opp i dagen. Jeg eier en datamaskin, men det betyr ikke at jeg er interessert i hvilket grafikkort den har eller hvor rask prosessoren er.

Brukerne — meg inkludert — tar det for gitt at vi som arbeider med IT gjør det vi er gode på, uten å ta livet av brukerne med detaljene i vårt arbeid.

Der legger jeg også listen for mitt arbeid.

Når jeg snakker med beslutningstakere, for eksempel en ordfører i en liten kommune, kommer jeg til kort hvis jeg ikke leverer et forståelig budskap. For å få oppmerksomhet i mer enn 20 sekunder må jeg snakke beslutningstakerens språk. I det øyeblikket jeg for eksempel trekker opp GPL i samtalen er jeg inne på feil spor. Det betyr ikke at det ikke er rom for detaljene på et senere tidspunkt, men i de flyktige øyeblikkene jeg ofte får med travle beslutningstakere er det helt andre ord som trigger interessen for et oppfølgende møte.

Som en passende ledetråd lar jeg diktet «Detaljer og nuancer» av Piet Hein stå som et eksempel.

Der må kun stikke få
af de små fakta frem,
hvis de store skal ha
deres chancer.
Detaljer er til
for at dyrkes af dem
som dog ikke fatter
nuancer.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt