Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Detaljer

18.01.10

Alt kan gjøres komplisert hvis man graver seg ned i detaljene i et spesifikt tema. Personlig mener jeg detaljene hører til et sted der nede, litt gjemt for oss vanlig dødelige. Jeg eier en bil, men det betyr ikke at jeg er interessert i hvordan forbrenningsmotoren fungerer. Jeg vil kjøre bilen, fylle drivstoff og foreta generelt vedlikehold, og det er det.

Dessverre er IT-bransjen flinke til å trekke unødvendige detaljer opp i dagen. Jeg eier en datamaskin, men det betyr ikke at jeg er interessert i hvilket grafikkort den har eller hvor rask prosessoren er.

Brukerne — meg inkludert — tar det for gitt at vi som arbeider med IT gjør det vi er gode på, uten å ta livet av brukerne med detaljene i vårt arbeid.

Der legger jeg også listen for mitt arbeid.

Når jeg snakker med beslutningstakere, for eksempel en ordfører i en liten kommune, kommer jeg til kort hvis jeg ikke leverer et forståelig budskap. For å få oppmerksomhet i mer enn 20 sekunder må jeg snakke beslutningstakerens språk. I det øyeblikket jeg for eksempel trekker opp GPL i samtalen er jeg inne på feil spor. Det betyr ikke at det ikke er rom for detaljene på et senere tidspunkt, men i de flyktige øyeblikkene jeg ofte får med travle beslutningstakere er det helt andre ord som trigger interessen for et oppfølgende møte.

Som en passende ledetråd lar jeg diktet «Detaljer og nuancer» av Piet Hein stå som et eksempel.

Der må kun stikke få
af de små fakta frem,
hvis de store skal ha
deres chancer.
Detaljer er til
for at dyrkes af dem
som dog ikke fatter
nuancer.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt