Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Detaljer

18.01.10

Alt kan gjøres komplisert hvis man graver seg ned i detaljene i et spesifikt tema. Personlig mener jeg detaljene hører til et sted der nede, litt gjemt for oss vanlig dødelige. Jeg eier en bil, men det betyr ikke at jeg er interessert i hvordan forbrenningsmotoren fungerer. Jeg vil kjøre bilen, fylle drivstoff og foreta generelt vedlikehold, og det er det.

Dessverre er IT-bransjen flinke til å trekke unødvendige detaljer opp i dagen. Jeg eier en datamaskin, men det betyr ikke at jeg er interessert i hvilket grafikkort den har eller hvor rask prosessoren er.

Brukerne — meg inkludert — tar det for gitt at vi som arbeider med IT gjør det vi er gode på, uten å ta livet av brukerne med detaljene i vårt arbeid.

Der legger jeg også listen for mitt arbeid.

Når jeg snakker med beslutningstakere, for eksempel en ordfører i en liten kommune, kommer jeg til kort hvis jeg ikke leverer et forståelig budskap. For å få oppmerksomhet i mer enn 20 sekunder må jeg snakke beslutningstakerens språk. I det øyeblikket jeg for eksempel trekker opp GPL i samtalen er jeg inne på feil spor. Det betyr ikke at det ikke er rom for detaljene på et senere tidspunkt, men i de flyktige øyeblikkene jeg ofte får med travle beslutningstakere er det helt andre ord som trigger interessen for et oppfølgende møte.

Som en passende ledetråd lar jeg diktet «Detaljer og nuancer» av Piet Hein stå som et eksempel.

Der må kun stikke få
af de små fakta frem,
hvis de store skal ha
deres chancer.
Detaljer er til
for at dyrkes af dem
som dog ikke fatter
nuancer.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler