Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

The Jonas Gahr Støre Reality Distortion Field

02.02.10

Jonas Gahr Støre er en mann som nyter stor respekt blant det norske folk. For mange ser nok en dag i Jonas Gahr Støres liv omtrent ut som følger.

Det er morgen, og Jonas Gahr Støres vekkerklokke ringer klokken 05.30 presis. Jonas Gahr Støre løfter vekk den økologiske, håndlagde edderdunsdyna og ikler seg et uformelt treningsantrekk. Han forflytter seg deretter ned til treningsrommet hvor han foretar en lett treningsøkt, samtidig som han lytter til verdensnyhetene på BBC Radio. Deretter jogger han lett opp på badet, hvor han tar en rask kald dusj. Det er sunt og godt for både sjel, legeme og miljøet.

Etter dusjen foretar Jonas Gahr Støre en ansiktsbarbering så rask at selv den glatteste mannen i Gilette-reklamen vil bli grønn av misunnelse. Han fukter ansiktet lett med en økologisk, kortreist fuktighetskrem, presset av kujur fra Lom, ispedd planteoljer fra Hardanger, før han tar på seg sort dress og knyter slipset. Dagens valg av slipsknute blir den tradisjonelle Dobbel-Windsor.

Til frokost nyter Jonas Gahr Støre tre skiver valnøttbrød som han har bakt i egen steinovn i hagen. Valnøttbrødet er et brød som ikke gir ham for mye gass i magen, det kunne fort skapt politiske knuter på tråden når han er i samtaler med internasjonale storheter. På brødet har Jonas Gahr Støre økologisk pålegg og meierismør. Sammen med maten nyter han et glass økologisk melk, hjemmepresset appelsinjuice basert på appelsiner dyrket i eget drivhus og en kopp sort kaffe basert på Fair Trade-kaffebønner fra et land langt vekk, og som sikkert ikke har det like godt som Norge. Bønnene kverner Jonas Gahr Støre selvfølgelig selv, før han presser kaffen i en Aeropress. For å holde seg oppdatert leser Jonas Gahr Støre hele syv aviser. Samtidig. Mens han spiser frokost.

I det klokken slår 06.00 skrur Jonas Gahr Støre på NRK P1 og lytter til Dagsnytt. I bakgrunnen går klassisk musikk på NRK Klassisk. Etter å ha lest alle syv avisene og slukket for NRK P1 og NRK Klassisk, putter Jonas Gahr Støre avisene i resirkuleringskurven, før han går opp på badet og pusser tennene med økologisk, kortreist tannkrem. Etter tannpussen plukker han opp stresskofferten — selvfølgelig et upassende navn på en slik koffert for en mann som Jonas Gahr Støre — før han kysser sin kone og tre barn farvel og spaserer til kontoret.

Når han ankommer jobb, starter Jonas Gahr Støre med å redde et lite, fattig, utrydningstruet land, samtidig som han skriver et dokument på datamaskinen sin. Kanskje er det statsbudsjettet. Noe viktig er det helt sikkert. Etter alt arbeidet foran datamaskinen er det viktig med varierte bevegelser. Jonas Gahr Støre tar fatt på sin daglige telefonrunde. Først snakker han med en statsleder i et land langt vekk, på et språk kun få mennesker behersker. Deretter følger samtaler med både presidenter, konger og andre utenriktsministre. Det er viktig med litt kollegial kontakt. Kanskje har han også en prat med en diktator. Jonas lurer på hvordan man får tittelen «diktator» og konkluderer med at man må ta noen radikale karriérevalg for å sikre seg en slik.

Klokken 12.00 er det lunsj. Den inntas med Nobel-komiteen, gjerne sammen med en eller annen prisvinner. Sannsynligvis i astrokjernekvantemekanikkfysikk, eller noe annet vanskelig. Til lunsj spiser Jonas Gahr Støre en lett, økologisk og kortreist salat, sammen med et knekkebrød han har smuglet med hjemmefra.

Etter lunsj er det tid for nok en kopp Fair Trade-basert kaffe. Den nyter han med statsministeren, samtidig som de redder enda et lite, fattig, utrydningstruet land. Deretter diskuterer de noen viktige papirer. Kanskje er det statsbudsjettet som statsministeren har skrevet ut. Jonas refser ham forsiktig for å ha skrevet ut statsbudsjettet. Det er jo ikke miljøvennlig. Dessuten er det så innmari digert. De diskuterer landets økonomi og konkluderer med at noe vanskelig må gjøres.

Etter å ha korrigert landets vanskelige og skakkjørte økonomi, returnerer Jonas Gahr Støre til kontoret. Her redder han nok et lite, fattig, utrydningstruet land, mens han lytter til viktige nyheter på BBC Radio. Ettermiddagen forløper fullstendig uten dramatikk. Som vanlig. Land reddes, telefoner tas, diktaturer avskaffes og klokken 16.00 presis er Jonas Gahr Støre fornøyd. Han tar stresskofferten — som fortsatt har et upassende navn — og returnerer til kone og tre barn.

Vel hjemme ikler han seg igjen et uformelt treningsantrekk og reflekterer over dagen mens han løfter noen tunge vekter i treningsrommet. Samtidig som han redder nok et lite, fattig, utrydningstruet land. Selvfølgelig. Etter å ha løftet tunge vekter, tar Jonas Gahr Støre en runde på ergometersykkelen, akkurat nok til å forsyne husholdningen med nok strøm enda et døgn.

Til middag forbereder Jonas Gahr Støre og hans kone en lekker, økologisk og kortreist andestek. De lager også forrett og dessert. Sannsynligvis noe lekkert, kanskje er det crème brûlée, eller noe som er enda vanskeligere å skrive og i hvert fall å uttale. Middag inntas med familien. Jonas Gahr Støre hjelper barna med lekser, men bare litt. De er sikkert flinke fra før, og får sannsynligvis toppkarakterer på Rudolf Steinerskolen.

Dagsrevyen følger klokken 19.00. Jonas Gahr Støre memorerer de viktigste hovedpunktene, slik at han kan bearbeide dem mens han sover. Etter Dagsrevyen trekker Jonas Gahr Støre og kona seg hver sin kopp med te. Sannsynligvis er det Fair Trade-te, det også. Til tekoppen nyter Jonas Gahr Støre en liten bit økologisk, kortreist, mørk sjokolade. Kanskje er også den Fair Trade-merket. De nyter begge stillheten og leser hver sin tykke bok. Begge bøkene er utenlandske. Og sikkert viktige og vanskelige å lese.

Kvelden kommer. Jonas Gahr Støre går på badet klokken 22.30 presis. Han pusser igjen tennene med økologisk, kortreist tannkrem, før han ikler seg nattdrakten av økologisk, kortreist bomull og en nattlue. Det er jo så surt og kaldt om natten. Han kysser kona god natt. Nok en vellykket dag i Jonas Gahr Støres liv er endt.

For mange er nok dette litt av det som ligger bak mystikken Jonas Gahr Støre omgir seg med. Virkeligheten ligger imidlertid litt nærmere den Are Kalvø beskriver. Klippet ser du for øvrig hos NRK. Legg for øvrig merke til den politisk korrekte motorsagen, som er basert på elektrisitet og ikke fossilt drivstoff.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler