Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

GoOpen 2010

06.04.10

GoOpen

Hva er GoOpen?

GoOpen er en IT-konferanse i regi av min arbeidsgiver, Friprogsenteret, om fri programvare og deling, gjenbruk og samarbeid om IT-løsninger. I år arrangeres GoOpen for tredje gang, denne gangen på Latter på Aker Brygge i Oslo. Presentasjoner, filmer og bilder fra tidligere år finner du på GoOpen.no.

Hva er høydepunktene?

I Friprogbloggen har jeg trukket frem følgende foredrag som jeg selv har lyst til å få med meg:

Skulle du ha andre preferanser enn meg kan du jo ta en titt på programmet.

Hvorfor bør jeg gå?

Fri programvare handler om valgfrihet. Frihet til selv å kunne velge hva du skal gjøre med programvaren din, hvem som skal hjelpe deg hvis du trenger hjelp og frihet til å dele, gjenbruke og samarbeide med andre, dersom du ønsker det.

Mange tror fri programvare er en sær og snever greie, uten nevneverdig utbredelse utenfor gutterommet. Det er det selvfølgelig ikke. Det er blant annet derfor store, kjente aktører som BBS, NSB, Statens kartverk, yA Bank og Euronics sverger til fri programvare.

Du bør dra på GoOpen for å lære om hvilke strategier disse bedriftene har for bruk av fri programvare. I tillegg får du også noen tips om hvordan du tar i bruk fri programvare i egen bedrift og hvilke leverandører som finnes i markedet. Dessuten får du to dager med mingling sammen med andre kunder og leverandører, slik at du får et godt nettverk som kan hjelpe deg videre.

Du melder deg på via GoOpen.no.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt