Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

E-bøker og moms

30.04.10

Nylig ble det kjent at regjeringen går for moms på e-bøker, mens man opprettholder den gamle ordningen med momsfritak på papirbøker. I denne saken hadde regjeringen — slik jeg ser det — to alternativer:

  1. Frita e-bøker for moms
  2. Legge moms også på papirbøker

Hadde man valgt et av de to alternativene hadde man hatt en konsekvent og likestilt politikk for bøker. Slik ble det ikke, og incentivene for å produsere e-bøker blir med dette langt mindre.

Mye kan sies om at regjeringen velger å differensiere elektroniske og papirbaserte bøker, men det vitner ikke om at de klarer å forholde seg til den teknologiske utviklingen.

Når det er sagt støtter jeg moms på e-bøker, men det forutsetter også at man fjerner momsfritaket på papirbøker. Det vil være den aller mest riktige ordningen på lang sikt.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Film • Musikk • Bok Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler