Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Oslo Freedom Forum

03.05.10

Oslo Freedom Forum

Forrige uke ble Oslo Freedom Forum arrangert i Oslo og jeg var så heldig å få VIP-billett og plass midt blant alle innlederne og talerne. For hva gjorde vel jeg mellom Marcel Granier fra Venezuela og Anwar Ibrahim fra Malaysia? Snakkesalige og hyggelige var de begge to. Det var bare synd at de dårlige menneskene i Manifest benytter en så flott arena som Oslo Freedom Forum for å plante en innenrikspolitisk drittpakke på sviktende kompetansegrunnlag, og enda mer synd at Sosialistisk Ungdom lot seg bruke som mikrofonstativ. Uansett, den debatten lar vi ligge i denne omgang.

Gjennom noen timer på Christiania Teater fikk vi presentert unike og svært forskjellige historier fra menneskerettighetsforkjempere verden rundt. Alle sterke på hver sin måte. Noen vekker sorg, andre vekker sinne. Spesielt bildene om overgrep mot barn vekker avsky. Er det noe som kan få det til å svartne for meg, så må det være barn brukt på denne måten.

Det var en merkelig følelse jeg satt igjen med da det var ferdig. På den ene siden er man trist, sint og forbanna. På den andre siden føler man optimismen blant talerne, en optimisme om at man aldri gir opp.

Hva kan man så gjøre for å gi sitt bidrag for bedre menneskerettigheter verden over? Jeg gikk hjem og meldte meg inn i Amnesty International Norge. Det er et sted å starte. Kanskje du vil gjøre det samme?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt