Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Datalagringsdirektivet og Høyre

10.05.10

Denne helgen avholdt Høyre sitt landsmøte, hvor blant annet Høyres standpunkt til Datalagringsdirektivet (DLD) ble diskutert. Merethe Baustad Ranum gjør en god jobb med å referere debatten.

Hvor ble det liberalkonservative Høyre av?

Det overrasker meg at Høyre, et selvproklamert liberalkonservativt parti som liker å fremstå som tilhengere av individuell frihet og personvernet, har så mange tilhengere av DLD. Jeg tillater meg å fundere over hvor liberalkonservative de faktisk er, da jeg antar at Høyre har sin mengde mennesker som mener at mer overvåking er en god idé.

DLD, slik det fremstår i dag, fungerer ikke. Man overvåker de uskyldige, mens de man ønsker å ta går fri, og risikoen for misbruk av unødvendig lagrede data øker dramatisk.

Motiver for et ja til DLD

Med dette i bakhodet mistenker jeg mange av DLD-tilhengerne i Høyre for et av to alternativer:

  • De mangler kompetanse om detaljene i DLD
  • De har andre motiver for å stemme ja til DLD

Hva gjelder det andre alternativet, er det nærliggende å tro at Høyre vil bruke et ja til DLD som et viktig kort i forhandlinger med Arbeiderpartiet. Arbeiderpartiet får flertall til innføring av DLD i norsk rett med et ja fra Høyre, og hva Høyre vil få i retur kan man bare spekulere i.

Jeg vet ikke hva som er verst. At man som ansvarlig politiker og folkevalgt mangler kompetanse til å utføre sitt virke, eller at man fører vikarierende argumenter i en så viktig sak som DLD.

Helt sikkert er det i hvert fall at Høyre ikke bygger tillit med inkompetanse og vikarierende argumenter, verken hos medlemmene eller velgerne.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler