Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Slik omgår du Datalagringsdirektivet med mobiltelefon

14.05.10

Jeg har laget en instruksjonsvideo som viser deg hvordan du omgår Datalagringsdirektivet med mobiltelefon. Se først instruksjonsvideoen, les deretter resten av teksten.

For tiden diskuteres det hvilke deler av Datalagringsdirektivet (DLD) som lar seg omgå. Det er enkelt å omgå det som gjelder IT, mens det som gjelder mobiltelefoni ikke lar seg omgå, sies det. Det er tilsynelatende riktig. Enn så lenge.

I denne anledning er det to punkter jeg vil trekke frem som viktige.

Alt lar seg hacke, knekke og manipulere

Som tidligere nevnt er det kun et spørsmål om tid før man på samme måte som med IT-løsninger også kan manipulere mobiltelefoni. Plutselig lar hele direktivet seg omgå.

Vet man at man blir overvåket kommuniserer man på andre måter

Det viktigste poenget er allikevel at hvis man vet at man overvåkes, noe de potensielt kriminelle man ønsker å ta med DLD vet at de blir, lar man være å kommunisere via disse kommunikasjonsmidlene.

I stedet for å diskutere hva som lar seg omgå og ikke, bør man heller fokusere på at potensielle terrorister har muligheten til å la både mobiltelefon og datamaskin bli liggende hjemme, og heller kommuniserer på andre måter. Det var blant annet det som skjedde i NOKAS-saken, hvor politiet hadde flere tusen timer telefonavlytting av de mistenkte, men hvor ingenting av det lagrede materialet ble presentert i retten. Det kan jo DLD-tilhengerne tenke på når de sitter der med en enorm mengde usikrede data.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler