Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Politikerforakt

28.05.10

Justisminister Knut Storberget skaper forakt ved å snakke sin egen sak fremfor å lytte til velgernes meninger.

Knut Storberget taler til landsmøtet

Knut Storberget taler til landsmøtet av Arbeiderpartiet • Lisens: CC-BY-ND 2.0

Mange av våre folkevalgte politikere synes litt for ofte å glemme at de er akkurat det — valgt av folket. Når man er valgt av folket innebærer en stor del av oppgaven å lytte til hva folk har å si. Glemmer man å lytte, bevisst eller ubevisst, bidrar man kun til å forsterke forakten en ikke ubetydelig andel av befolkningen har til våre folkevalgte politikere.

Det ligger i navnet: HØRINGSuttalelse

I disse dager pågår det en intens debatt om innføring av Datalagringsdirektivet (DLD) i norsk rett. I denne anledning hadde Samferdselsdepartementet ute et høringsnotat, med frist for innsending av høringsuttalelser 12. april. For deg som er ukjent med disse begrepene er et høringsnotat et departements oppfordring til å få noen til å mene noe, og en høringsuttalelse et svar på høringsnotatet, altså en mening.

Til høringsnotatet om DLD kom det inn hele 132 høringsuttalelser. Det er oppsiktsvekkende mange, og det er en klar indikasjon på at mange mener mye og at DLD engasjerer kraftig. En oppegående politiker vil klare å sette så mange høringsuttalelser i sammenheng med sin egen rolle som folkevalgt. Hva er essensen i summen av høringsuttalelsene? Jeg har lest alle høringsuttalelsene og konkludert med at de aller fleste er negative til DLD.

Storbergets monolog skaper forakt

Dessverre vil ikke justisminister Knut Storberget (Ap) se denne sammenhengen, da han denne uken åpnet for «Høringsseminar om datalagringsdirektivet» hvor bare tilhengere av DLD fikk presentere sine synspunkter om DLD. Det resulterte i massiv boikott av Storbergets seminar.

Heldigvis arrangerer samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), som har det formelle ansvaret for behandlingen av DLD i regjeringen, et alternativt seminar, hvor også motstanderne av DLD får slippe til.

Forakt for ens eget embete skaper en politiker ved å ikke lytte til de som betaler ens egen lønn og de som har valgt ham til jobben. Eller som Håkon Dreyer så fint påpekte har Torbjørn Egner allerede forklart Storbergets tankegang i DLD-saken:

«Han hører ikke», sa Baktus.
«Han vil ikke høre», sa Karius

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler