Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Beats by Dr. Dre — «Studio» og «Tour»

10.08.10

I år var tiden inne for å bytte ut mine velbrukte Koss PortaPro. Etter å ha testet de mest aktuelle høretelefonene på markedet endte jeg opp med to sett, høretelefonene Studio og proppene Tour fra Beats by Dr. Dre.

Beats by Dr. Dre Studio og Tour

Hvorfor to sett?

Høretelefoner er for store og klumpete til å dra med seg i hverdagen, for eksempel på trikken og rundt i byen. Til det passer propper langt bedre. Imidlertid er propper ukomfortable over lengre tid og lydkvaliteten kan heller ikke måle seg med det man finner i et par gode høretelefoner. Videre får man med propper en merkelig gjenklang av alt som skjer i hodet, enten man snakker, spiser, drikker, hoster eller liknende. Dermed ble det både propper og høretelefoner.

Studio

Beats by Dr. Dre Studio

Beats by Dr. Dre Studio

Studio er Rolls Royce-en i serien fra Beats by Dr. Dre, som produseres av Monster. De er, som navnet antyder, produsert for studiobruk og er derfor produsert for å være komfortable og gjengi en ren og nøyaktig lyd.

Det finnes mange alternativer å velge mellom i dette markedet. Selv ble jeg stående i nærmere to timer og prøve ut forskjellige høretelefoner for å finne de som passet best på hodet, som gjenga musikken min best mulig og som hadde best støyreduksjon. Forskjellene er marginale og så små at det til slutt var hårfine nyanser i lydgjengivelsen av bass og diskant som gjorde at jeg gikk ut av butikken med Studio.

Fordeler

 • Komfortable og sitter godt
 • Velbalansert lyd
 • Rik og riktig bass og diskant
 • Pent design
 • Godt etui
 • God støyisolering og støyreduksjon
 • Sammenbrettbare
 • Telefonmikrofon og musikkontroller i ledningen

Ulemper

 • Dyre, ca. 2500,- kroner
 • Store

Tour

Beats by Dr. Dre Tour

Å handle propper er å skyte vilt i blinde, ettersom ingen forhandlere jeg har besøkt lar deg prøve proppene av hygieniske årsaker før du handler. Dermed har man ingen følelse av verken lydgjengivelse eller komfort.

Selv handlet jeg Tour av to årsaker. Den ene var at lydkvaliteten på Tour forhåpentligvis ville være like god på Studio. Det andre var at min gode venn Kjetil tidligere i år kjøpte et par som han er svært fornøyd med.

Lydkvaliteten er det ingenting å si på, straks man får proppene riktig på plass i øregangen. For min del krever det litt tilpasning før de sitter, men når de først er på plass er lyden fantastisk. Det samme er støyreduksjonen.

Designerne hos Monster har sannsynligvis også opplevd dårlige ledninger tidligere. Ledninger som tvinner seg sammen, går i oppløsning rundt kontaktene eller kontakter som knekker ved tilkoblingen til telefonen eller musikkspilleren. Ledningene på Tour er utformet som båndspaghetti, hvilket reduserer krøll og knekk. I tillegg flukter kontakten svært tett på tilkoblingen til telefonen eller musikkspilleren, hvilket gjør den enkel å ha i lommen og reduserer muligheten for ødelagt utstyr.

Tilkobling

Fordeler

 • Krøllfri ledning
 • Mange medfølgende propper
 • Godt og lite etui
 • Telefonmikrofon og musikkontroller i ledningen
 • Pent design
 • Solid tilkobling til telefonen/musikkspilleren

Ulemper

 • Dyre, ca. 1500,- kroner
 • Propper blir aldri komfortable

Konklusjon

Er du i markedet for å kjøpe enten høretelefoner eller propper, kan jeg varmt anbefale både Studio og Tour. De er dyre, men gode og gir deg garantert timesvis med perfekte musikkopplevelser.

Martin anbefaler Studio og Tour fra Beats by Dr. Dre

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler