Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Beats by Dr. Dre — «Studio» og «Tour»

10.08.10

I år var tiden inne for å bytte ut mine velbrukte Koss PortaPro. Etter å ha testet de mest aktuelle høretelefonene på markedet endte jeg opp med to sett, høretelefonene Studio og proppene Tour fra Beats by Dr. Dre.

Beats by Dr. Dre Studio og Tour

Hvorfor to sett?

Høretelefoner er for store og klumpete til å dra med seg i hverdagen, for eksempel på trikken og rundt i byen. Til det passer propper langt bedre. Imidlertid er propper ukomfortable over lengre tid og lydkvaliteten kan heller ikke måle seg med det man finner i et par gode høretelefoner. Videre får man med propper en merkelig gjenklang av alt som skjer i hodet, enten man snakker, spiser, drikker, hoster eller liknende. Dermed ble det både propper og høretelefoner.

Studio

Beats by Dr. Dre Studio

Beats by Dr. Dre Studio

Studio er Rolls Royce-en i serien fra Beats by Dr. Dre, som produseres av Monster. De er, som navnet antyder, produsert for studiobruk og er derfor produsert for å være komfortable og gjengi en ren og nøyaktig lyd.

Det finnes mange alternativer å velge mellom i dette markedet. Selv ble jeg stående i nærmere to timer og prøve ut forskjellige høretelefoner for å finne de som passet best på hodet, som gjenga musikken min best mulig og som hadde best støyreduksjon. Forskjellene er marginale og så små at det til slutt var hårfine nyanser i lydgjengivelsen av bass og diskant som gjorde at jeg gikk ut av butikken med Studio.

Fordeler

 • Komfortable og sitter godt
 • Velbalansert lyd
 • Rik og riktig bass og diskant
 • Pent design
 • Godt etui
 • God støyisolering og støyreduksjon
 • Sammenbrettbare
 • Telefonmikrofon og musikkontroller i ledningen

Ulemper

 • Dyre, ca. 2500,- kroner
 • Store

Tour

Beats by Dr. Dre Tour

Å handle propper er å skyte vilt i blinde, ettersom ingen forhandlere jeg har besøkt lar deg prøve proppene av hygieniske årsaker før du handler. Dermed har man ingen følelse av verken lydgjengivelse eller komfort.

Selv handlet jeg Tour av to årsaker. Den ene var at lydkvaliteten på Tour forhåpentligvis ville være like god på Studio. Det andre var at min gode venn Kjetil tidligere i år kjøpte et par som han er svært fornøyd med.

Lydkvaliteten er det ingenting å si på, straks man får proppene riktig på plass i øregangen. For min del krever det litt tilpasning før de sitter, men når de først er på plass er lyden fantastisk. Det samme er støyreduksjonen.

Designerne hos Monster har sannsynligvis også opplevd dårlige ledninger tidligere. Ledninger som tvinner seg sammen, går i oppløsning rundt kontaktene eller kontakter som knekker ved tilkoblingen til telefonen eller musikkspilleren. Ledningene på Tour er utformet som båndspaghetti, hvilket reduserer krøll og knekk. I tillegg flukter kontakten svært tett på tilkoblingen til telefonen eller musikkspilleren, hvilket gjør den enkel å ha i lommen og reduserer muligheten for ødelagt utstyr.

Tilkobling

Fordeler

 • Krøllfri ledning
 • Mange medfølgende propper
 • Godt og lite etui
 • Telefonmikrofon og musikkontroller i ledningen
 • Pent design
 • Solid tilkobling til telefonen/musikkspilleren

Ulemper

 • Dyre, ca. 1500,- kroner
 • Propper blir aldri komfortable

Konklusjon

Er du i markedet for å kjøpe enten høretelefoner eller propper, kan jeg varmt anbefale både Studio og Tour. De er dyre, men gode og gir deg garantert timesvis med perfekte musikkopplevelser.

Martin anbefaler Studio og Tour fra Beats by Dr. Dre

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt