Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vibram FiveFingers

03.09.10

Ikke er det sokker, ikke er det sko. Den som har vandret jorden lenge nok, vil sikkert forstå hva jeg mener når jeg sier at dette er en avansert og morsom utgave av de gamle gymsokkene. De kalles Vibram FiveFingers og selger i store mengder på den andre siden av Atlanteren.

Vibram FiveFingers Bikila

Det var Anne Siri som først satte meg på sporet av FiveFingers, denne underlige blandingen av sokk og sko. I løpet av de siste årene har konseptet barefoot running nådd nye højdare, også på denne siden av Atlanteren. Konseptet er enkelt, å løpe barbeint fordi det styrker muskler, sener og ledd, fremfor å pakke beina inn og ikke gi dem tilstrekkelig belastning til at de tåler motstand.

Vibram FiveFingers er perfekt for deg som vil være trendy og praktisere barefoot running, eller rett og slett bare vil ha en treningsøkt med lek og moro. FiveFingers praktisk talt innbyr til å løpe rundt som en apekatt, enten man er i byen eller skogen.

Selv fant vi vårt eget bruksområde i sommer, da vi gikk i nasjonalparken Lomsdal-Visten. I videoen under kan du se hvordan vi bruker de under vading.

FiveFingers kommer i mange varianter. Selv gikk jeg for Bikila, mens Anne Siri valgte KSO. Pris i Norge er for meg ukjent. I Amerika-land koster de 100 daler.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler