Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vibram FiveFingers

03.09.10

Ikke er det sokker, ikke er det sko. Den som har vandret jorden lenge nok, vil sikkert forstå hva jeg mener når jeg sier at dette er en avansert og morsom utgave av de gamle gymsokkene. De kalles Vibram FiveFingers og selger i store mengder på den andre siden av Atlanteren.

Vibram FiveFingers Bikila

Det var Anne Siri som først satte meg på sporet av FiveFingers, denne underlige blandingen av sokk og sko. I løpet av de siste årene har konseptet barefoot running nådd nye højdare, også på denne siden av Atlanteren. Konseptet er enkelt, å løpe barbeint fordi det styrker muskler, sener og ledd, fremfor å pakke beina inn og ikke gi dem tilstrekkelig belastning til at de tåler motstand.

Vibram FiveFingers er perfekt for deg som vil være trendy og praktisere barefoot running, eller rett og slett bare vil ha en treningsøkt med lek og moro. FiveFingers praktisk talt innbyr til å løpe rundt som en apekatt, enten man er i byen eller skogen.

Selv fant vi vårt eget bruksområde i sommer, da vi gikk i nasjonalparken Lomsdal-Visten. I videoen under kan du se hvordan vi bruker de under vading.

FiveFingers kommer i mange varianter. Selv gikk jeg for Bikila, mens Anne Siri valgte KSO. Pris i Norge er for meg ukjent. I Amerika-land koster de 100 daler.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt