Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

De kan hvis de vil

08.09.10

På en nylig togtur med NSBs regiontog, glemte jeg igjen en jakke ombord. All tidligere erfaring med NSB tilsa at det ville bli en omfattende jobb å få den tilbake. Denne gangen gjorde NSB mine fordommer og tidligere erfaringer til skamme.

Mistet jakke

Etter å ha ringt nærmest samtlige telefonnummer i NSB-systemet, var det klart at det ikke var mulig å få tak i konduktøren ombord. «Sånn er det bare», var det godt begrunnede svaret jeg fikk. Greit nok, men når jeg eksplisitt vet hvilket tog jakken min ligger på og når det er fremme ved endestasjonen, nektet jeg å slå meg til ro med at jeg kunne plukke opp jakken på et hittegodskontor langt vekk.

Dermed ringte jeg endestasjonen, hvor en hjelpsom sjel sa seg vennlig til å gå ombord i toget når det ankom og hente jakken. Ettersom jeg skulle returnere med tog dagen etter fra samme sted, var det like greit å sende jakken med toget tilbake. Så ble gjort og jeg plukket opp jakken hos konduktøren dagen etter.

Jeg har sansen for etablerte systemer og rutiner, men av og til er det enklere å omgå dem for å yte bedre service, slik som i dette tilfellet. Det gir kanskje noen indikasjoner på at rutinene ikke oppleves gode nok for kundene, men i mangel av konkurranse er det neppe et anliggende NSB gidder å bry seg med.

Uansett skal de denne gangen ha kudos for å være løsningsorienterte, til stor glede for jakkens eier.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt