Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Therm-a-Rest NeoAir L

09.09.10

På to år har det åpenbart skjedd mye i liggeunderlagbransjen. Mitt gamle liggeunderlag veide plutselig tre ganger så mye som de letteste liggeunderlagene. I tillegg tok det minst tre ganger så mye plass.

For et par år siden gikk jeg til anskaffelse av et (selv)oppblåsbart liggeunderlag fra Mammut. Det var langt, bredt og tykt, og det man kan kategorisere som et liggeunderlag i luksusklassen. Alle som er mye på tur vet verdien av å jakte gram. Kan man hente noen gram på alt man har av utstyr, resulterer det i en lettere og mindre sekk, som igjen resulterer en bedre turopplevelse.

Med dette i bakhodet gikk jeg til anskaffelse av et Therm-a-Rest NeoAir L. Etter en sommer med Therm-a-Rest NeoAir L er erfaringsgrunnlaget godt nok til å publisere en test.

Term-a-Rest NeoAir L

Spesifikasjoner

Vekt 550 g
Volum Ca. 1 liter
Dimensjoner (B x L x T) 63 x 196 x 6,3 cm.
Pris (ca) 2000,- kroner på Sportsnett

Tanker om bruk

Produsenten anbefaler at man ikke ligger rett på bakken med Therm-a-Rest NeoAir L. Til det virker underlaget litt for tynt. Det er prisen man betaler for mindre vekt og volum. Imidlertid har jeg brukt det et par netter direkte på bakken, hvor jeg har vært svært nøye med å renske for kongler, kvist og stein, uten at det har punktert.

Therm-a-Rest NeoAir L er ikke et underlag for vinterbruk. Siden det er uisolert har det ingen isolasjonsevne mot bakken. For de resterende tre sesongene fungerer det utmerket, og du sover godt på det.

Fordeler

 • Vekt
 • Volum
 • Komfortabelt
 • Enkelt å pakke sammen

Ulemper

 • Tar lang tid å blåse opp
 • Bør ikke brukes på bar bakke
 • Dyrt

Konklusjon

Therm-a-Rest NeoAir L er et dyrt underlag, men hvis pris er underordnet og vekt og volum er det viktigste, er Therm-a-Rest NeoAir L det perfekte valg for deg som vil bære lett og samtidig sove godt.

Martin anbefaler Therm-a-Rest NeoAir L

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt