Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Therm-a-Rest NeoAir L

09.09.10

På to år har det åpenbart skjedd mye i liggeunderlagbransjen. Mitt gamle liggeunderlag veide plutselig tre ganger så mye som de letteste liggeunderlagene. I tillegg tok det minst tre ganger så mye plass.

For et par år siden gikk jeg til anskaffelse av et (selv)oppblåsbart liggeunderlag fra Mammut. Det var langt, bredt og tykt, og det man kan kategorisere som et liggeunderlag i luksusklassen. Alle som er mye på tur vet verdien av å jakte gram. Kan man hente noen gram på alt man har av utstyr, resulterer det i en lettere og mindre sekk, som igjen resulterer en bedre turopplevelse.

Med dette i bakhodet gikk jeg til anskaffelse av et Therm-a-Rest NeoAir L. Etter en sommer med Therm-a-Rest NeoAir L er erfaringsgrunnlaget godt nok til å publisere en test.

Term-a-Rest NeoAir L

Spesifikasjoner

Vekt 550 g
Volum Ca. 1 liter
Dimensjoner (B x L x T) 63 x 196 x 6,3 cm.
Pris (ca) 2000,- kroner på Sportsnett

Tanker om bruk

Produsenten anbefaler at man ikke ligger rett på bakken med Therm-a-Rest NeoAir L. Til det virker underlaget litt for tynt. Det er prisen man betaler for mindre vekt og volum. Imidlertid har jeg brukt det et par netter direkte på bakken, hvor jeg har vært svært nøye med å renske for kongler, kvist og stein, uten at det har punktert.

Therm-a-Rest NeoAir L er ikke et underlag for vinterbruk. Siden det er uisolert har det ingen isolasjonsevne mot bakken. For de resterende tre sesongene fungerer det utmerket, og du sover godt på det.

Fordeler

  • Vekt
  • Volum
  • Komfortabelt
  • Enkelt å pakke sammen

Ulemper

  • Tar lang tid å blåse opp
  • Bør ikke brukes på bar bakke
  • Dyrt

Konklusjon

Therm-a-Rest NeoAir L er et dyrt underlag, men hvis pris er underordnet og vekt og volum er det viktigste, er Therm-a-Rest NeoAir L det perfekte valg for deg som vil bære lett og samtidig sove godt.

Martin anbefaler Therm-a-Rest NeoAir L

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter På farten Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler