Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kovea Supalight

10.09.10

Når man skal på tur gjelder det å kutte så mye vekt som mulig. I jakten på grammene gjelder det å hjemsøke hver eneste dings som skal i ryggsekken. Denne gangen var det brenneren som stod for tur.

Er man på tur trenger man en brenner til å varme mat. Fra før har jeg en Primus Omnifuel som brenner det som brennes kan. Omnifuel er liten, nett, veier lite og er optimal under forhold hvor gass ikke kommer til sin rett — det vil si om vinteren. Virkningsgraden til gass reduseres som kjent dramatisk når det er kaldt.

Resten av sesongen foretrekker jeg å fyre med gass. Selv om Omnifuel på ingen måte er en stor brenner, er det allikevel lite hensiktsmessig å drasse rundt på den når det finnes mindre gassbrennere på markedet. Lenge har jeg hatt lyst på en bitteliten brenner man bare skrur fast på toppen av gassboksen. På årets Villmarksmesse kom jeg endelig over en som var liten og lett nok: Kovea Supalight.

Kovea Supalight

Kovea Supalight

Kovea Supalight

Spesifikasjoner

Vekt 59 g (kontrollmålt)
Dimensjoner 176 x 116 x 40 mm
Effekt 2,26 kW (Omnifuel har 3)
Tenning Manuell
Tilkobling Skrus på gassboksen
Drivstoff Gass (isobutan)
Gassforbruk 162 gram/time
Materiale Titan, aluminium, rustfritt stål
I esken Brenner, oppbevaringspose
Pris 449,- kroner

I bruk

Med en gassboks på 175 gram, en kjele på 47 gram og en brenner på 59, har du et komplett kjøkken på 281 gram. Allerede her er vekten på et komplett kjøkken nesten halvvert i forhold til Omnifuel alene. I tillegg tar Kovea Supalight liten plass og kommer i en liten oppbevaringspose.

I Turtips #5 ser du brenneren i bruk:

Fordeler

 • Veier lite
 • Liten
 • Effektiv
 • Solid
 • Tilnærmet vedlikeholdsfri

Ulemper

 • Ustabil på høye gassbokser
 • Ingen vindskjerming

Konklusjon

Kovea Supalight er en svært lett og liten brenner som også kommer godt ut i tester. Det går selvfølgelig noe på bekostning av stabilitet som toppmontert brenner. Allikevel er den effektiv og gjør akkurat det man forventer av den.

Er du i markedet etter en liten, lett og effektiv brenner er det bare å skaffe seg en Kovea Supalight først som sist.

Martin anbefaler The Flip Ultra HD

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt