Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Storebror dreper!

26.09.10

«Storebror dreper!» er tittelen på en gratis liten bok av Bård Larsen. Temaet er totalitarisme, om hvordan regimer på ytterste høyre eller venstre kant i politikken gjennom tidene har tatt livet av over hundre millioner menneskeliv.

Storebror dreper!

Illustrasjon: Fra boken

Bård Larsen er historiker tilknyttet Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter og formidler historien fra de mest kjente totalitære regimene og diktatorene gjennom nyere historie, blant annet Lenin og Stalin i Russland og Sovjetunionen, Hitler i Tyskland, Mao i Kina, Castro og Guevara på Cuba, Stasi i Øst-Tyskland, samt Nord-Korea og Kambodsja.

For meg er det vanskelig å forstå hvordan man som nazist, kommunist eller sosialist kan stå inne for en politikk som har tilknytning til de grusomme handlingene som beskrives i boken.

I dagens frie Norge tar vi ofte friheten for gitt. Det er derfor både interessant og nyttig å lese om andre steder i verden — både tidligere og nå — som ikke har den samme friheten vi har.

Boken er på drøyt 100 sider og er så lettlest at du blir ferdig i løpet av et par kvelder. Du kan bestille den på papir, eller laste den ned gratis fra nettet som PDF.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Film • Musikk • Bok

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler