Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kvalitetsmyten

11.10.10

Digitale formater for lyd, bilde og bøker har ikke god nok kvalitet, hevder bransjen til det kjedsommelige. Bryr folk seg egentlig om kvalitet?

Det korte og enkle svaret er nei.

Hadde folk brydd seg om kvalitet hadde ikke The Pirate Bay eksistert. Da hadde ikke nettets skyggeside vært fullt av hardt komprimerte musikkfiler i MP3-formatet, ditto komprimerte videofiler i alt for lav oppløsning, eller bøker skannet som PDF.

Allikevel forsyner folk seg.

Godt nok er godt nok, spesielt hvis det er gratis. Er det gratis tar folk gjerne til takke med nesten hva som helst, også hvis det har dårlig kvalitet og er vanskelig å få tak i.

Å konvertere folk til betalende kunder med løfter om bedre kvalitet, er argumenter som ikke betyr noe for folk flest. Er det bedre kvalitet på [sett inn navn på din favorittnettbutikk her]? Whatever, The Pirate Bay er gratis!

Folk flest må lokkes med argumenter som brukervennlighet, tilgjengelighet, frihet og eierskap til egne data. Pris er underordnet hvis de andre argumentene er ivaretatt. Vi ser det i eksempler som iTunes Music Store, Spotify, Voddler og Amazon Kindle Store.

Det spiller ingen rolle om det ikke har kvalitet for feinschmeckere, så lenge det er tilgjengelig og brukervennlig.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler