Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Drivkraften

20.10.10

I Dagens Næringsliv kunne man nylig lese om finanseliten som betaler 1800,- kroner timen for personlig trener. Hvorfor betaler resurssterke mennesker dyrt for noe de bør klare selv?

A259290 011

A259290 011 av Oskar Karlin • Lisens: CC-BY-SA 2.0

Det slår meg som et lite paradoks at mennesker som lever av å levere sterke forretningsmessige resultater, stadig bedre hver dag, betaler dyrt for kroppslige eller treningsmessige resultater. Bør de ikke være i stand til å pushe seg selv like hardt på trening?

Tren alene

Jeg har stort sett alltid trent alene. Å være orienteringsløper er umiddelbart ikke noe som innbyr til kollektiv trening, selv om jeg også har trent regelmessig med lagkamerater. Derfor har mine treningsøkter i stor grad vært preget av at jeg selv klarer å lage et opplegg, at jeg selv klarer å følge opplegget, at jeg selv klarer å pushe meg, enten det er i skogen om sommeren eller i skiløypa om vinteren. For meg har trening alltid handlet om at jeg klarer å pushe meg selv, ikke at noen pusher meg.

Den egentlige drivkraften

Jeg er på ingen måte ute etter å moralisere, skryte eller fremheve det ene som bedre enn det andre. Jeg synes kun det er en paradoksal ironi som for meg vitner om at det er helt andre drivkrefter enn gleden av å trene som står i fokus. Og det er synd, for det å trene i skogen, uten musikk, uten selskap, kun med ens egen, tunge pust og puls, med blodsmak i munnen på toppen av bakken, er for meg en seier i seg selv. Det er da man føler seg allmektig.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt