Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Terrorindustrien

25.10.10

Jeg har akkurat lest ferdig Terrorindustrien av Joakim Hammerlin. Etter å ha lest boken lurer jeg litt på hvorfor jeg fortsatt befinner meg foran en datamaskin med mobiltelefonen påslått.

Terrorindustrien

Akkurat nå burde jeg befunnet meg under en stein i skogen, skjelvende, paranoid og redd for hvem som holder øye med meg. Terrorindustrien tegner et skremmende bilde av forskjellige former for overvåking vi til enhver tid kan være gjenstand for.

I Terrorindustrien adresserer Hammerlin noen sentrale spørsmål og utfordrer påstanden om at terrorfaren aldri har vært større enn nå.

Visste du for eksempel at det i snitt dør 80 mennesker i USA hvert år som følger av terroraksjoner? Eller at det i USA også dør 693 mennesker hvert år som følger av møbler som selvantenner? Eller at det i USA dør 40 000 mennesker hvert år i bilulykker? 87 dør av lynnedslag, 82 av tornadoer, 135 kolliderer med hjort og 320 drukner i badekaret.

Fokuserer vi på feil problemer? Hvorfor er vi så opptatt av å bekjempe terrorister? Hvem tjener på vår jakt på terrorister? Spørsmålene er mange og Hammerlin besvarer dem på en detaljert og nøytral måte og er således med på å undergrave mange unyanserte oppfatninger av hvor reell terrorfaren egentlig er.

I kronikken Retten til å være alene skriver jeg at terror-terror er det nye ulv-ulv. Terrorindustrien underbygger denne påstanden. Skal du skremme deg selv og dine nærmeste til Halloween, kjøper du heller terroristkostyme og Terrorindustrien til latterlige 129,- kroner i stedet for å kle deg ut som ulv.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Film • Musikk • Bok

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler