Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Terrorindustrien

25.10.10

Jeg har akkurat lest ferdig Terrorindustrien av Joakim Hammerlin. Etter å ha lest boken lurer jeg litt på hvorfor jeg fortsatt befinner meg foran en datamaskin med mobiltelefonen påslått.

Terrorindustrien

Akkurat nå burde jeg befunnet meg under en stein i skogen, skjelvende, paranoid og redd for hvem som holder øye med meg. Terrorindustrien tegner et skremmende bilde av forskjellige former for overvåking vi til enhver tid kan være gjenstand for.

I Terrorindustrien adresserer Hammerlin noen sentrale spørsmål og utfordrer påstanden om at terrorfaren aldri har vært større enn nå.

Visste du for eksempel at det i snitt dør 80 mennesker i USA hvert år som følger av terroraksjoner? Eller at det i USA også dør 693 mennesker hvert år som følger av møbler som selvantenner? Eller at det i USA dør 40 000 mennesker hvert år i bilulykker? 87 dør av lynnedslag, 82 av tornadoer, 135 kolliderer med hjort og 320 drukner i badekaret.

Fokuserer vi på feil problemer? Hvorfor er vi så opptatt av å bekjempe terrorister? Hvem tjener på vår jakt på terrorister? Spørsmålene er mange og Hammerlin besvarer dem på en detaljert og nøytral måte og er således med på å undergrave mange unyanserte oppfatninger av hvor reell terrorfaren egentlig er.

I kronikken Retten til å være alene skriver jeg at terror-terror er det nye ulv-ulv. Terrorindustrien underbygger denne påstanden. Skal du skremme deg selv og dine nærmeste til Halloween, kjøper du heller terroristkostyme og Terrorindustrien til latterlige 129,- kroner i stedet for å kle deg ut som ulv.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt