Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Skyen og deg

04.11.10

Driver du din egen telefonsentral? Driver du ditt eget kraftverk? Sannsynligvis ikke. Hvorfor skal du da fortsette å drifte dine egne IT-løsninger internt på din arbeidsplass.

I dag har vi god tilgang til internett fra nær sagt hvor som helst, i hvert fall fra de stedene som betyr mest. Båndbredde har blitt billig og tilgjengelig, det samme har lagringskapasitet. Derfor er migrering av interne IT-systemer ut på nettet, populært kalt skyen, et naturlig steg videre.

Migrering til skyen vil utvilsomt være et omdiskutert tema for mange. Med migrering følger ikke bare overflødige ansatte, men potensielt sett vil en hel gruppe arbeidstakere være utrydningstruet — drifterne i alle de små selskapene.

De praktiske og juridiske spørsmålene er selvfølgelig mange, og skyen vil foreløpig ikke være et sted for alle, men på sikt er trenden klar. I hvert fall om man trekker parallellen til telefonsentraler og kraftverk.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler