Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Skyen og deg

04.11.10

Driver du din egen telefonsentral? Driver du ditt eget kraftverk? Sannsynligvis ikke. Hvorfor skal du da fortsette å drifte dine egne IT-løsninger internt på din arbeidsplass.

I dag har vi god tilgang til internett fra nær sagt hvor som helst, i hvert fall fra de stedene som betyr mest. Båndbredde har blitt billig og tilgjengelig, det samme har lagringskapasitet. Derfor er migrering av interne IT-systemer ut på nettet, populært kalt skyen, et naturlig steg videre.

Migrering til skyen vil utvilsomt være et omdiskutert tema for mange. Med migrering følger ikke bare overflødige ansatte, men potensielt sett vil en hel gruppe arbeidstakere være utrydningstruet — drifterne i alle de små selskapene.

De praktiske og juridiske spørsmålene er selvfølgelig mange, og skyen vil foreløpig ikke være et sted for alle, men på sikt er trenden klar. I hvert fall om man trekker parallellen til telefonsentraler og kraftverk.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt