Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Pressestøtte

16.11.10

Til helgens utgave av Morgenbladet uttaler konserndirektør i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen, at — Fjerner de momsfritaket vil det helt opplagt bli lagt ned en hel del aviser. Gjør det egentlig noe?

Bakgrunnen er at papiravisenes momsfritak nå kan stå for fall. Mens nettaviser og ukepresse betaler full moms, slipper dagsavisene unna.

Det er kanskje synd å si det, men hvis en avis er avhengig av momsfritak for å overleve er det etter overveiende sannsynlighet et kraftig signal om at avisens popularitet er på et nivå hvor videre drift ikke kan forsvares. Hvis tilhengerne ønsker avisen så kraftig som de faktisk argumenterer for, antar jeg at det heller ikke er noe problem å selv betale det avisen faktisk koster, i stedet for at vi som ikke leser den skal subsidiere dem.

Det er verken din eller min oppgave å finansiere et avistilbud vi selv aldri kommer til å benytte oss av. Det får leserne gjøre selv.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler