Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Personvern og peanøtter

19.11.10

Det er med personvernet som det er med peanøtter — det er så fordømt lett å forsyne seg av det.

Å spise for mye peanøtter er ikke bra for deg. Problemet med peanøtter, for eksempel når du ser en god film, er at det er så lett å bare ta en til. Og en til. Og enda en. Å bare ta én er helt uproblematisk — det er en større mengde som utgjør et problem.

Tilsvarende er det også med personvernet, bare i omvendt forstand. I Norge har vi en god personvernlovgivning. Det må vi fortsette å ha. I dager med et påstått endret internasjonalt trusselbilde er det imidlertid så lett å bare lempe bittelitt på personvernet for å uskadeliggjøre disse truslene, selv om kjennere vet at disse endringene ikke medfører verken bedring i trusselbildet eller bedre oversikt, kun redusert personvern.

Små inngrep i personvernet synes ikke på kort sikt. På lengre sikt vil vi derimot se at dagens radikale forslag til overvåkingsmetoder er å hive innpå en hel neve peanøtter på én gang.

Om ikke vi blir feite blir i hvert fall personvernet anorektisk.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt