Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Personvern og peanøtter

19.11.10

Det er med personvernet som det er med peanøtter — det er så fordømt lett å forsyne seg av det.

Å spise for mye peanøtter er ikke bra for deg. Problemet med peanøtter, for eksempel når du ser en god film, er at det er så lett å bare ta en til. Og en til. Og enda en. Å bare ta én er helt uproblematisk — det er en større mengde som utgjør et problem.

Tilsvarende er det også med personvernet, bare i omvendt forstand. I Norge har vi en god personvernlovgivning. Det må vi fortsette å ha. I dager med et påstått endret internasjonalt trusselbilde er det imidlertid så lett å bare lempe bittelitt på personvernet for å uskadeliggjøre disse truslene, selv om kjennere vet at disse endringene ikke medfører verken bedring i trusselbildet eller bedre oversikt, kun redusert personvern.

Små inngrep i personvernet synes ikke på kort sikt. På lengre sikt vil vi derimot se at dagens radikale forslag til overvåkingsmetoder er å hive innpå en hel neve peanøtter på én gang.

Om ikke vi blir feite blir i hvert fall personvernet anorektisk.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler