Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Politiske lik

11.01.11

Den intense drakampen om Datalagringsdirektivet (DLD) har blitt en politisk farse hvor Arbeiderpartiet går over politiske lik for å nå sitt mål.

5 av 7 politiske stortingspartier er mot innføring av DLD i norsk rett. Men at de fleste politiske partier er mot DLD betyr ikke at det er flertall i Stortinget mot det. Arbeiderpartiet er for, Høyre er usikre og resten er mot. Hvis Arbeiderpartiet og Høyre finner sammen i denne saken, får DLD flertall i Stortinget.

I tillegg fantes det visstnok et lite antall representanter i Fremskrittspartiet som er for. Derfor har Siv Jensen svingt partipisken og høvlet ned all DLD-sympati.

For å få stortingsflertall for innføring av DLD må Arbeiderpartiet hente støtte hos Høyre. De prøvde seg også på tilhengerne i Fremskrittspartiet, men den døren ser nå heldigvis ut til å være stengt.

Fremskrittspartiet har i mange år vært fremholdt som Arbeiderpartiets politiske fiende nummer én. At Arbeiderpartiet nå søker støtte hos Fremskrittspartiet viser at innføringen av DLD har blitt en politisk prestisjesak for Arbeiderpartiet mer enn en faglig nødvendighet.

Slikt er ikke Stortinget verdig.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler