Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Svikt!

28.01.11

Mange mener staten bør løse utfordringene markedene ikke selv kan løse. Samtidig vet vi at perfekte markeder ikke finnes. I pamfletten Svikt! kan du lese mer om hvorfor staten sjelden er mer egnet enn markedene.

Svikt!

På baksiden kan man blant annet lese:

I denne pamfletten utfordres forestillingen om at myndighetene kan løse problemene markedene ikke kan løse. Ved hjelp av fagretningen public choice viser forfatterne hvordan og hvorfor myndighetene ofte ikke makter å hindre eller rette på markedssvikten — og hvorfor offentlig inngripen kan gjøre problemene større.

Boken balanserer på en fin måte fordeler og ulemper med frie markeder og offentlig styring. Selv om jeg personlig tror at markedet er langt bedre skikket til å løse mange av oppgavene det offentlige gjør i dag, er det allikevel viktig å evaluere hvilke oppgaver som bør løses av det offentlige.

Du kan laste ned PDF-versjonen gratis på nett, eller kjøpe den på papir.

Film • Musikk • Bok Politikk

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler