Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Skirøveri

14.02.11

Snart starter Ski-VM 2011 i Oslo, og tradisjonen tro fører deg seg inn i rekken over store idrettsarrangement som går på en astronomisk budsjettsprekk.

Matsatsing under SKI-VM 2011

Foto: Matsatsing under SKI-VM 2011 av Fiskeri- og kystdepartementetCC BY 2.0

I Dagens Næringsliv torsdag 10. februar skrev Steinar Juel i Nordea om idrettsarrangementers leie evne til å overskride alle budsjetter. Han eksemplifiserte med OL i Athen i 2004 som kostet 10 ganger budsjettet, OL i Beijing i 2008 som kostet 20 ganger budsjettet og de ennå ikke avviklede arrangementene i Russland i 2014 og London i 2012 som allerede før det er svettet en eneste dråpe har overskredet sine budsjetter med henholdsvis 3 og 4 ganger.

Ski-VM som nå skal arrangeres i Oslo er intet unntak. Overskridelsene nærmer seg 4 ganger den opprinnelige kostnadsrammen. Og hvem betaler ekstraregningen? Jo, det blir deg og meg.

Jeg er ikke her ute etter en diskusjon om hvorvidt vi skal benytte offentlige midler på store idrettsarrangement. Jeg er — mildest talt — oppgitt og forbannet over hvordan de budsjettansvarlige for slike arrangement ikke holdes ansvarlig for kostnadsoverskridelsene. Og når det nærmest går automatikk i at det offentlige skal være økonomisk garantist for gjennomføringen er det grunn til å reagere.

Man utarbeider et budsjett som det offentlige kan spise, for så å gå på en diger overskridelse, gang på gang. Det er intet annet enn tyveri!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt