Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Skirøveri

14.02.11

Snart starter Ski-VM 2011 i Oslo, og tradisjonen tro fører deg seg inn i rekken over store idrettsarrangement som går på en astronomisk budsjettsprekk.

Matsatsing under SKI-VM 2011

Foto: Matsatsing under SKI-VM 2011 av Fiskeri- og kystdepartementetCC BY 2.0

I Dagens Næringsliv torsdag 10. februar skrev Steinar Juel i Nordea om idrettsarrangementers leie evne til å overskride alle budsjetter. Han eksemplifiserte med OL i Athen i 2004 som kostet 10 ganger budsjettet, OL i Beijing i 2008 som kostet 20 ganger budsjettet og de ennå ikke avviklede arrangementene i Russland i 2014 og London i 2012 som allerede før det er svettet en eneste dråpe har overskredet sine budsjetter med henholdsvis 3 og 4 ganger.

Ski-VM som nå skal arrangeres i Oslo er intet unntak. Overskridelsene nærmer seg 4 ganger den opprinnelige kostnadsrammen. Og hvem betaler ekstraregningen? Jo, det blir deg og meg.

Jeg er ikke her ute etter en diskusjon om hvorvidt vi skal benytte offentlige midler på store idrettsarrangement. Jeg er — mildest talt — oppgitt og forbannet over hvordan de budsjettansvarlige for slike arrangement ikke holdes ansvarlig for kostnadsoverskridelsene. Og når det nærmest går automatikk i at det offentlige skal være økonomisk garantist for gjennomføringen er det grunn til å reagere.

Man utarbeider et budsjett som det offentlige kan spise, for så å gå på en diger overskridelse, gang på gang. Det er intet annet enn tyveri!

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler