Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Best eller flest

08.03.11

Historien er gjennomsyret med eksempler på gode produkter som aldri blir en suksess fordi de ikke når kritisk brukermasse. Hvordan kan et produkt som er bedre enn et annet allikevel tape konkurransen?

Betamax, SACD, NC, OS/2, Newton. Dette er alle eksempler teknologi som var minst like god og ofte bedre enn eventuelle alternativer de konkurrerte med. Suksessen uteble åpenbart fordi produktene aldri nådde kritisk brukermasse.

Kritisk brukermasse er betegnelsen på det antall brukere som er nødvendig for at et produkt skal generere en økonomisk og markedsmessig oppside for leverandøren. iPod og iPhone er produkter som har skaffet Apple slike fordeler, akkurat som at Windows og Office har gjort det samme for Microsoft.

Når det gjelder alternativet Windows finnes det mange alternativer som er bedre. Umiddelbart kommer jeg faktisk ikke på et eneste alternativ som er dårligere enn Windows. Allikevel har det dårligste operativsystemet størst markedsandel.

Du trenger verken være best eller først, men du må forstå verdien av å markedsføre ditt produkt med argumenter som brukerne ser verdien i. Og som oftest handler det ikke om å være best, men om irrasjonelle argumenter som identitet og tilhørighet. Ser ikke brukerne slike verdier i ditt produkt vil de holde fast ved sitt eksisterende, og status quo vil holde frem.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler