Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kan internett forbedre turopplevelsen?

08.03.11

Hvordan kan internett og sosiale medier gjøre turopplevelser bedre? Tirsdag 12. april klokken 19.30 holder jeg foredrag for Turistforeningen om temaet. Foredraget er gratis og er åpent for alle, enten du er medlem eller ei.

Å gå på tur er en del av den ur-norske folkesjela, enten det er små turer i nærområdet, hytte-til-hytte på fjellet eller med ski på beina i høyfjellet med overnatting i snøhule. Opplevelsene elsker vi å dele med andre, enten vi deler opplevelsene sammen på tur eller over fotoalbumet hjemme i sofaen.

Gjennom de siste årene har det vokst frem tjenester på nett, såkalte sosiale medier, som lar oss dele nesten hva det måtte være — også bilder, video, turforslag, informasjon om gode fiskevann, anbefaling av hytter, oppskrifter på turmat og så videre.

Mitt utgangspunkt for foredraget er hvordan jeg benytter internett og sosiale medier både før, under og etter turen. Hvordan planlegger jeg en tur? Hvilke hjelpemidler bruker jeg underveis? Hva deler jeg når jeg kommer hjem? Ville Nansen vært på Facebook? Ville Amundsen sjekket inn på Sydpolen før Scott?

Om foredraget:

Tid Tirsdag 12. april klokken 19.30
Sted Papirbredden
Adresse Grønland 58, Drammen (se kart)
Arrangør Turistforeningen
Pris Gratis
Åpent for Alle
Transport Tog til Drammen (10 minutter gange) eller bil (parkeringshus)
Påmelding Via Facebook (selvfølgelig)

Vis større kart

Martin holder foredrag

Foto: Henry HuiCC-BY-SA 3.0

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt