Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

De prinsippløse

10.03.11

«Enige og tro til Dovre faller», sverget våre landsfedre etter riksforsamlingen på Eidsvoll for snart 200 år siden. I går kveld sa Høyres stortingsgruppe ja til Datalagringsdirektivet (DLD). Våre landsfedre ville aldri tilgitt dem.

Snøhetta

Foto: Snøhetta av Tommy Lyngmo • Lisens: CC-BY-NC-SA 2.0

I Norge har rettsstaten stått sterkt siden riksforsamlingen på Eidsvoll i 1814. Både i årene før og etter 1814 var våre landsfedre og -mødre opptatt av grunnleggende verdier for å bygge det samfunnet vi kjenner i dag, et samfunn hvor individet, personlig frihet og tillit til enkeltmennesket står sterkt. På disse verdiene bygget de landet. De er grunnfjellet for Norge som nasjon.

Når den norske stat med Arbeiderpartiet og Høyre i spissen nesten 200 år senere utviser mistillit til hele den norske befolkning, ved å overvåke samtlige innbyggere, svikter de prinsippene våre forfedre bygget landet på.

Ille er det å svikte egne prinsipper. Verre er det å svikte Norge. Jeg håper de husker det neste gang de feirer 17. mai.

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2022 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler